V-ați întrebat vreodată de ce este aurul atât de dorit? | BSG

V-ați întrebat vreodată de ce este aurul atât de dorit?

bratara-aur Aurul este, poate, cel mai căutat și îndrăgit metal prețios din lume. Din istorie ştim că secole întregi, acest metal nobil s-a folosit ca și mijloc de plată. Valoarea lui nu se pierde în timp; este ca o valoare eternă.
În fiecare epocă, pentru fiecare cultură, aurul a însemnat foarte mult. Națiuni întregi au luptat, au ocupat alte ţări și alte ținuturi pentru a intra în posesia aurului. Nu s-a schimbat mult din antichitate până în prezent, aurul fiind și acum la putere; este indicele economiei și al bunăstării, precum și simbolul eternității.
Utilizarea aurului datează încă din timpuri preistorice. Aurul a fost cunoscut și de omul primitiv, care a recunoscut în aur o valoare neprețuită, când l-a găsit în albia  râurilor sau pe malul acestora.
Aurul a fost foarte apreciat în civilizațiile antice, de exemplu de egiptenii antici, precum și de către romani. Dar cea mai mare dragoste față de aur a avut-o civilizația sud-americană a incașilor. Drept exemplu, Templul Soarelui avea pereți placați cu aur și argint. Spaniolii au invadat și cucerit Imperiul Incașilor, au devastat și au jefuit în totalitate templul, golindu-l de toate ornamentele confecționate din metalul prețios, adică din aur pur.
În concluzie, aurul a fost și este cea mai căutată marfă din lume, stând la baza multor conflicte și războaie în istoria omenirii. Din cauza lui au fost descoperite continente și ținuturi noi. A provocat isterii în masă, una dintre ele a fost în anul 1848, când a luat naștere mare goana după aur din California (California Gold Rush), când 300 000 de oameni au pornit după căutarea aurului pe coasta Pacificului, în speranța îmbogățirii.
Deci, repet întrebarea, de ce este aurul atât de dorit? Nu știu, poate nu o sa înțeleg niciodată, dar totuși, luând argumentele din istorie, am ajuns la părerea că merită să investesc în aur, chiar dacă mie, ca bărbat, nu îmi face o deosebită plăcere să port bijuterii.

BSG
About The Author

7 Mesaje:


 • By Gicu 06 mart. 2012

  Aurul nu se oxideaza.

 • By Danci Ileana (Borsa) 22 mart. 2014

  Nustiu de ce e aurul asa de dorit,dar imi place mult.Am degetele pline si inca imi doresc

 • By Butnaru Zita 07 iun. 2014

  Foarte frumos ce mas bucura daca as castiga 🙂

 • By Butnaru Zita 07 iun. 2014

  Foarte frumos ce mas bucura daca asi castiga 🙂

 • By csillagemma 07 iun. 2014

  imi place aurul si dupa mine este cea mai frumosa bijuterie ce este de valoare /

 • By ALBU LILIANA (BUCURESTI) 07 iun. 2014

  ………Pentru ca aduce noroc si uneori arata bunastare! Eu l-am pierdut cu multi ani in urma si inca mai sper sa primesc ceva….cat de mic. Cel mai rau imi pare de inelul de logodna . Oricate greutati ati avea sa nu renuntati la bijuteriile de suflet din viata voastra !!!!!!!! Va aduce ghinion.

 • By farkas rozalia (tg mures) 09 iun. 2014

  poate si din cauza zodiei dar imi place mult aurul si piatra pretioasa

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate