Turmalina | BSG

Turmalina

By There are no tags 1 comments

Cuvântul „turmalină” vine din singaleză (Sri Lanka), de la turmali – care atrage cenuşa.

Turmalina a fost adusă în Europa în 1703, de marinarii olandezi, din Sri Lanka. Datorită proprietăţilor ei electrice, turmalina a fost adesea utilizată pentru transferul de energie. Deoarece se spunea că poate stimula calităţile artistice, turmalina a devenit o piatră spirituală.

Culoarea turmalinei poate fi: roz (rubelit), incolor (acroit), albastru (indigolit, dravit, cshurl), verde (uvit, dravit, verdelit), galben (elbait sau turmalină bogată în magneziu), negru (uvit, schorl, buergerit), brun, sau multicolor (liddiocoatit, elbait).

Din trecut se ştie că turmalina îmbunătăţeşte memoria şi îi dă energie celui care o poartă.

Turmalina apără nativii născuţi în zodia Balanţei şi a Peştilor.

Elbaitul şi-a primit numele după Insula Elba, Italia. Cristale frumoase de elbait au fost găsite în pegmatitele (roci magmatice în care mineralele sunt bine cristalizate și cu structură specifică) braziliene şi în Moravia, Cehia, iar elbaitul multicolor este cunoscut din Conneticut. Rubelite extrem de frumoase au fost găsite în numeroase pegmatite din California. Turmaline roz se mai găsesc şi în Rusia, în Munţii Ural (numite local sibirit).

Minerale asemănătoare tunmalinei sunt: smaraldul, ametistul, topazul, rubinul, safirul, zirconul şi spinelul.

Turmalina se curăţă doar cu apă şi săpun. Nu este indicată curăţarea cu abur sau cu ultrasunete. Se descarcă energetic în apă şi se reîncarcă în scurt timp la soare.

BSG
About The Author

1 Mesaje:Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate