Smaraldul - piatra Taurului | BSG

Smaraldul – piatra Taurului

Smaraldul este supranumit „regele pietrelor preţioase”, fiind utilizat pentru bijuterii, amulete şi obiecte religioase, încă de la începuturile istoriei. Culoarea smaraldului e verde – smarald (culoare acceptată prin definiţie ca fiind o nuanţă de verde), fiind transparent, translucid sau opac. El este menţionat şi în Biblie, ca fiind una dintre pietrele apostolice (Sf. Toma).

Smaraldul este reprezentativ pentru cei născuţi în zodia Taur.

Efectele tămăduitoare pe care le are smaraldul asupra celui care îl poartă sunt cunoscute din antichitate. Astfel, smaraldul întăreşte memoria, tratează arsurile stomacale şi ulcerele gastrice; mai e folosit şi în tratamentul bolilor de ochi, de inimă, sau ale vezicii biliare.

A fost descoperit în mormintele faraonilor egipteni şi excavat de la Pompei şi Herculanum. Cele mai vechi mine de smarald, şi singurele pentru mult timp, se află în Egiptul de Sus.  Minele Cleopatrei au fost exploatate prima dată în Antichitate de egipteni, apoi de greci, romani, arabi şi turci.

Cele mai frumoase smaralde sunt păstrate în tezaurul din Istambul, la Palatul Topkapî şi în tezaurul fostului şah al Iranului.

Cea mai importantă sursă de emarald este Columbia, unde incaşii l-au extras încă dinainte de venirea spaniolilor. Smarald se mai extrage şi din Rusia (Munţii Ural), unde Malişevo, cea mai adâncă mină de smarald din lume (350 m), a produs smaraldele Kokovina (1100 ct) şi Faimosul Ural (3362 ct).

De obicei, smaraldul este montat în bijuterii din aur, ca piatră cantrală, solitară.

BSG
About The Author

5 Mesaje:


 • By gardelean bogdan 20 feb. 2012

  La multii ani! impreuna cu noi….

 • By feraru-pop sorina 23 feb. 2012

  Vreau sa-ti urez din tot sufletul meu un sincer si calduros „La multi ani!”draga BSG AMANET. Esti poate, singurul,meu prieten de nadajde atunci cand am nevoie de un ajutor financiar.Intotdeauna mi-ai acordat sprijinul tau si nu mi-ai spus NU niciodata. Nu m-ai jupuit de bani prin dobanzi exorbitante si intotdeauna am reusit sa-mi recuperez inapoi bunurile amanetate.Iti multumesc pentru ca existi si ma rog ca bunul Dumnezeu sa te tina in viata multi ani de acum inainte sa ma mai poti ajuta la nevoie,atat pe mine cat si pe alti nevoiasi.Cu tot respectul,Sorina Feraru-Pop.

 • By Veres Eva 02 mart. 2012

  Imi face deosebita placere sa-ti transmitem : La multi ani !
  cu simple cuvinte va uram fierbinte,multi ani inainte!
  ani cu cer senin si noroc deplin,ani cu porti deschise
  frumoaselor vise si pe vitor,fiind si un sprijin pentru cei care sunt in situatii grele in zilele de azi.Va multumim si LA MULTI ANI!!!

 • By Alas Adriana Alexandra 05 mart. 2012

  Doar citind afli lucruri interesante !!!

 • By Zodiile - caracteristici și pietre prețioase | BSG 02 apr. 2014

  […] și răbdătoare. Agata ar ajuta nativii zodiei Taur să rămână cerebrali și raționali. Smaraldul este, de asemenea, piatra Taurului. Vibrațiile smaraldului dau echilibru purtătorului și îi […]

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate