Simbolul inimii | BSG

Inima – simbol și semnificații

inima - simbolSimbolul inimii este un simbol vechi, fiind asociat mai degrabă sentimentelor, decât organului ca atare. Acest simbol reprezintă iubirea, apropierea și afecțiunea, fiind de asemenea, centrul omului, acolo unde se află și voința și sufletul.

La africani, simbolul inimii reprezintă intuiția, răbdarea, dragostea și toleranța, dar e, în același timp, centrul inteligenței. E locul iubirii, dar și al suferinței și al durerii.

La greci, inima îl reprezintă pe Dyonissos, zeul vinului.

Inima străpunsă de o săgeată, inima este un simbol religios Voodoo,  fiind însemnul zeiței Erzulie, patroană a dragostei.

Inima este și simbolul prieteniei în cultura Irlandeză, simbol denumit Claddagh. Claddagh este format din 2 mâini apropiate de o inimă, simbolizând prietenia, și o coroană deasupra inimii, simbolizând loialitatea.
Creștinismul are două reprezentări diferite ale inimi. Prima este cunoscută sub numele Sacre-Coeur (Inima Sacră), și este cunoscută încă din secolul al XVII – lea, născută din viziunile sorei Maria Margareta Alacoque (1647 – 1690). Imaginea simbolizează legătura dintre uman şi divin, conform viziunilor Sfintei. Mai există și legătura cu simbolul sulfului (sau al infinitului ), fiind o dovadă că știința empirică și religia se împleteau încă din acea perioadă.
O altă inimă caracteristică religiei creștine catolice este Inima Imaculată a Fecioarei Maria, simbol al durerii și al suferinței. Inima este străpunsă de un pumnal și înconjurată de trandafiri și flori de liliac.

Mai există și simbolul inimii care se foloseşte în Seichim Reiki, pentru activarea centrului inimii și pentru tratarea problemelor emoționale, a depresiilor și a bolilor cardiace.

Inima din aur este simbolul iubirii perfecte și pure, fără tristețe și durere. Mai este și simbolul bunătății, milosteniei și mărinimiei. Un om despre care se spune că este „un om cu inimă de aur” este o persoană blândă, bună și care își ajută semenii la nevoie.

Inima are forma unui triunghi cu vârful în jos, ceea ce reprezintă principiul pasiv, feminin.

Bibliografie: Andronici, Liviu, Scurtă istorie a bijuteriilor româneşti începând cu Dacia precreştină, Bucureşti, 2009.

BSG
About The Author

11 Mesaje:


 • By Claudiu Blidar 05 mart. 2012

  E superb, inima este sotia-o partea cu pietricele este fetita, iar cealalta baiatul…pe care eu i am adoptat! Ar fi cel mai frumos cadou pe care i l as putea oferi sotiei mele! Oricum , toata stima si felicitari! Eu sunt abonatul dvoastra de la agentia de la gara Arad(acolo este domnisoara Roxana)!

 • By dienutza gabriela 05 mart. 2012

  este foarte frumos imi place mult de tot

 • By dienutza gabriela 05 mart. 2012

  este superb si eu vreau sa am asa frumusete.

 • By Alas Adriana Alexandra 05 mart. 2012

  interesant articolul.multumim bertus.

 • By Iles Marinela 06 mart. 2012

  Este superb,nu am mai vazut asa bijuterie frumoasa.

 • By groza daniela viorica 06 mart. 2012

  din partea mea o clienta fidela al agentiei voastre de amanet va urez cu ocazia impliniri ai cei 18 ani frumosi sa mai aveti parte de cel putin inca 100 de ani si sa o tineti tot asa agentia voastra e un mare ajutor pt oameni care au nevoie de ajutor tinetio tot asa alatuti de angajata dumneavoastra sunteti niste persoane deosebite.LA MULTI ANI SI MULT NOROC INCONTINUARE

 • By groza daniela viorica 07 mart. 2012

  inimioara este simbolul dragostei si a iubiri atunci cand iti daruiesti inima simnti cu adevarat k traiesti

 • By mekker maria 15 mart. 2012

  este un obiect care ar trebui sal aiba toata lumea

 • By Puterea bijuteriilor | BSG - blog 23 mart. 2012

  […] asemenea, simbolurile bijuteriilor sunt importante. Fie că e vorba de crucifix, inimă sau semn zodiacal, dacă le purtăm sub formă de bijuterie, ne […]

 • By Claudiu Blidar 23 mart. 2012

  ne reprezinta…..

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate