Simbolul aurului | BSG

Aurul este reprezentat ca fiind un produs al focului solar, re­gal, ba chiar divin. În alchimie, aurul este simbolizat ca un cerc (simbol al perfecțiunii) cu un punct în mijloc (simbol al fertilității).

La greci, aurul reprezenta lumina, cunoașterea și viața veșnică, dar și dragostea, bogăția centrul căldurii și strălucirea. Alchimiștii îl considerau secretul pământului.

Se spune că folosirea simbolului activează energiile benefice solare din corpul uman și echilibrează persoanele depresive sau leneșe.

Miturile egiptene spun că oasele zeilor erau din argint, iar carnea lor din aur, aurul reprezentând iubirea divină.

Lumina sfinților este, de asemenea,  aurită, arătând iluminarea și perfecțiunea absolută. Şi imaginile lui Buddha sunt aurite, ca și fun­dalul icoanelor bizantine.

Aurul este bivalent: poate fi cheia înțelepciunii, dar și povară, dacă vă lăsați pradă lăcomiei. Aurul poate ajuta omul să ajungă la cunoaștere și perfecțiune, însă numai dacă gândurile și sufletul său sunt curate.

Se spune că cei ce zilnic poartă bijuterii sau ornamente din aur au un curaj mai mare şi li se dezvoltă capacitatea de a-i conduce și coordona pe ceilalți. De asemenea, cei ce poartă lanțuri sau coliere din aur,  au mereu o stare optimă a sănătății, sunt  mai încrezători în forțele proprii și a mai optimiști, astfel ei evoluând mereu şi urcând pe scara socială.

BSG
About The Author

3 Mesaje:Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate