Semnificaţia amplasării bijuteriilor | BSG

Bijuteriile au fost purtate de mii de ani la: gât, urechi, în nas, la mâini, în păr, la picioare, piept, ombilic şi chiar frunte.

În vechile imperii erau folosite, în special, unele cristale, ca de exemplu: la egipteni: lazurit, malahit şi carneol; la chinezi: jadul; la amerindieni: turcoazul, iar la incaşi – smaraldul. Conducătorii purtau coroane care aveau în special câte o piatră preţioasă în dreptul frunţii, pentru a putea judeca diverse situaţii corect şi cu înţelepciune. Pe degete purtau inele cu pietre, care puteau amplifica puterea transmiterii hotărârilor, către cei care urmau să primească o hotărâre.

Dansatoarele purtau câte o piatră în dreptul ombilicului, pentru a mări atracţia privirilor, dar şi pentru a le mări rezistenţa la mişcare.

Inelul este un simbol puternic şi des folosit. Spre exemplu, inelul nupţial, inelul pastoral sau inelul Pescarului, care serveşte drept sigiliu pontifical (semn de putere) şi e distrus la moartea Papei. El apare ca semn al unui legământ, jurământ, comuniuni sau al unui destin asociat.

Creştinii consideră inelul o legătură de credinţă liber acceptată. Este legătura cosmică între cele două persoane: cea care-l oferă şi cea care-l poartă.

Lănţişoarele simbolizează legătura dintre cer şi pământ, între două fiinţe, între două obiecte care sunt la distanţă.

Cerceii sunt montaţi în lobul urechii pentru a stimula anumite zone reflexogene, mai ales capul.

Se spune că, atunci când o bijuterie este purtată conştient, toate energiile vehiculate se amplifică.

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate