Scurt istoric al pietrelor preţioase | BSG

Scurt istoric al pietrelor preţioase

Pietrele preţioase l-au fascinat pe om încă din Mezolitic (Epoca de Mijloc a Pietrei). Ele au fost exploatate şi prelucrate la un nivel foarte înalt în Asia Centrală şi de Est, Mesopotamia, Babilonia, Egipt şi America Centrală.

În Europa Centrală şi de Nord au exiastat puţine tentative de a prelucra pietrele preţioase şi de a le folosi la bijuterii, pe când grecii, romanii şi bizantinii erau buni cunoscători şi admiratori ai gemelor.

Chihlimbarul baltic era comercialiizat în întreaga lume antică.

Interesul faţă de pietrele preţioase a crescut remarcabil în Europa odată cu progresul ştiinţei şi al comerţului, în secolele XV şi XVI. Asocierea piertelor preţioase cu credinţa în supranatural şi cu semnele astrologice a avut rolul său.

Punctul maxim al interesului pentru pietrele preţioase a fost atins în secolele XVIII şi XIX, când au fost descoperite noi depozite de pietre preţioase, iar altele vechi au fost redeschise.

În prezent, pietrele preţioase neconvenţionale şi cele cu proprietăţi devin din ce în ce mai populare.

BSG
About The Author

3 Mesaje:


 • By sfiraila 25 feb. 2012

  Sunteti cei mai tari.Aaveti incredere , plateste cel mai bine Aveti nevoie de bani? Apelati cu incredere la firma BSG.
  Mut succes pentru firma!

 • By papellas evelyn 27 feb. 2012

  Asa cum doctorul salveaza vieti omenesti asa va doresc eu sa aveti cati mai multi clienti care sa aprecieze valoarea aurului si mai ales sa aprecieze si faptul ca atunci cand noi avem nevoie de bani ne sariti an ajutor.santeti printre putini oameni care merita sa fie respectati .Va doresc ca cei 18 trandafiri ai tineretii sa va aduca mult noroc sanatate si anplinirea dorintelor

 • By DOGIOIU GEORGETA 27 feb. 2012

  Sint multumita de servicile pe care le deserviti dovada a fost prin faptul de a va recomanda si altor persoane.Va doresc sa fiti tot asa de Profesionisti multi ani in continuare si sa aveti parte de foarte multi clienti tot asa multumiti si sa fiti tot asa si recomandati de persoane multumite.

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate