Puterea pietrele preţioase şi utilizarea lor în trecut | BSG

Puterea pietrelor preţioase şi utilizarea lor în trecut

De-a lungul timpului, multe  civilizaţii şi popoare au folosit puterea cristalelor, cu diverse scopuri.  Începând cu Atlantida, dar şi cu miticul continent Mu, avem informaţii despre pietrele preţioase, care erau utilizate în: medicină, iluminare, navigaţie,  controlul vremii, transmisii telepatice, stocare de informaţii şi chiar salturi în timp. Aceste secrete au fost îngropate apoi, fiind cunoscute doar de cei iniţiaţi, pentru a nu fi folosite necorespunzător.

Mai târziu reapar, de această dată ca informaţii scrise, preluate din Scriptură. Astfel, toiagul lui Moise, se pare că era o baghetă Atlantă, având calităţi deosebite: când îl îndrepta spre cer începea o ploaie cu tunete, când lovea cu el o stâncă ţâşnea apă etc.  Bagheta Atlantă era o ţeavă care avea la ambele capete amplasat câte un cristal şi care, având un capăt în centrul mâinii, amplifica forţa energetică a purtătorului şi putea transmite dorinţele sale.

Se spune că şi apostolii lui Isus purtau anumite cristale, care îi ajutau la realizarea unor minuni.

În timpul Evului Mediu, regele Arthur avea sabia sa, Excalibur, despre care se spune că avea montat un cristal pe mâner, care amplifica puterea celui ce o mânuia.

Legendarul magician Merlin se folosea de un cristal sferic pentru a putea citi viitorul, la fel ca şi Nostradamus.

În Orient, regii din India erau sfătuiţi să strângă cât mai multe pietre preţioase, deoarece acestea le asigurau protecţia.

Populaţiile amerindiene foloseau cristalele în scop curativ sau pentru vizualizări, meditaţie etc.

Deoarece în special cei aflaţi la putere reuşeau să achiziţioneze preţioasele pietre, acestea erau asociate cu sângele regal. Astfel, în trecutul îndepărtat, pietrele apar montate pe: coroane, săbii, tronuri, însemne ale puterii, semnificând forţa sau protecţia.

Bibliografie: Andronici, Liviu, Scurtă istorie a bijuteriilor româneşti începând cu Dacia precreştină, Bucureşti, 2009.

BSG
About The Author

3 Mesaje:


  • By Calin Andreea Daniela 29 mart. 2012

    nu stiu de unde iei atatea poze care iti iau ochii cu frumusetea lor…

  • By Aghinitei Maria 10 mart. 2014

    AMETISTUL ESTE BUN PT. SCADEREA GLICEMII

  • By prorociuc georgeta cristina (timişoara) 10 mart. 2014

    Îmi sunteţi cel mai mare ajutorşi îmi sunteţi foarte dragi voi, cei de la BSG. Pentru seriozitatea şi transparenţa calculelor,pentru promptitudinea şi buna dispoziţie pe care o iradiaţi şi o insuflaţi tuturor celor care vin la BSG. Sigur şi premiile sunt pe măsură şi sper şi eu să câştig .( Oare chiar merit?)

Lasă un mesaj




Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate