Puterea bijuteriilor | BSG

Bratara din aur alb si aur galben-Bijuteriile care au o anumită încărcătură spirituală pot conferi celui care le poartă: echilibru psihic, stabilitate emoţională sau protecţie. Atunci când o bijuterie este purtată conştient, toate energiile acesteia se amplifică.

Dacă pe bijuterii sunt montate anumite pietre sau cristale, energiile lor interferează cu cele ale posesorului, iar culorile cristalelor se reflectă chiar în aura purtătorului, modificându-i starea emoţională, şi, de-a lungul timpului se va instala echilibrul psihic.

Pe lângă avantajul estetic, o bijuterie poate avea şi proprietăţi curative. Se spune că, atunci când îţi doreşti o anumită bijuterie, înseamnă că simţi nevoia ca acea zonă să-ţi fie protejată. De exemplu, colierele cu piatră ajută la stimularea inimii şi a sufletului. Cele mai lungi, care ajung până la zona stomacului, stimulează rezistenţa fizică.

Cerceii sunt puşi  în lobul urechii pentru a stimula anumite zone reflexogene, mai exact capul. Cuvântul „cercei” provine din latină şi se traduce prin „gură mică”.

Inelul este un simbol al unui legământ. Prin inel, legătura a două persoane devine mai puternică.

De asemenea, simbolurile bijuteriilor sunt importante. Fie că e vorba de crucifix, inimă sau semn zodiacal, dacă le purtăm sub formă de bijuterie, ne reprezintă.

Bibliografie: Andronici, Liviu, Scurtă istorie a bijuteriilor româneşti începând cu Dacia precreştină, Bucureşti, 2009.

BSG
About The Author

3 Mesaje:


  • By Calin Andreea Daniela 21 mart. 2012

    frumos articol! frumos si colierul :d

  • By Claudiu Blidar 21 mart. 2012

    Am sa va spun eu ce putere au bijuteriile asupra scumpei mele sotii! Lucra in gradina casei, lega rosiile, afara se pornise un vant urat si picura….S a grabit sa termine treaba inaintea ploii si a alunecat ….bineinteles a pornit o durere groaznica, umflarea piciorului, lacrimi…..agitatie mare…unul sa scoata masina din garaj, altul sa o spele pe picioare, altul sa o schimbe…dar ea o tinea intruna sa i aduca lantisorul si inelele din cutiuta ei magica….fara astea nu ar fi mers….ajunsi la Arad, am aflat ca are dubla fractura metatarsiana 3 si 4! Dupa gipsare, pe masina o apuca rasul….ne uitam toti la ea, ne crucim….si tot ea…”cum ati crezut fratilor ca ma duc eu fara bijuterii la mine???!!! Astea baza!!!

  • By Brad Alexandra 22 mart. 2012

    Sunteti cei mai buni!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate