Prezent, trecut și viitor | BSG

„Prea preocupați de cotidian”, ar fi descrierea pe ar face-o un privitor la viața noastră. „Mult prea ignoranți cu trecutul nostru” și „prea siguri pe viitor” ar fi alte remarci pe care le-ar face acel privitor.

Dar cine este acel privitor demn să facă aceste afirmații? Am fi chiar noi dacă am știi că firul vieții se termină.

Reluându-ne trecutul, de multe ori ajungem la concluzia că prea des am repetat unele greșeli și era mai bine să învățăm mai multe din trecut. Ca oameni, ar fi mai bine poate să ne respectăm mai mult tradițiile și învățătura lăsată din moși-strămoși. Astfel am trăi prezentul mai intens, fără să ne amăgim că putem stăpâni timpul și viitorul. Am fi mai puțin dezamăgiți de cele rele și mult mai fericiți de cele bune, nu?

BSG
About The Author

4 Mesaje:


 • By anca 10 nov. 2011

  Trecutul a fost…
  Prezentul este…
  Viitorul va fi…
  Intre 2 mari timpuri
  Prezentul isi face loc
  Trecutul lucra in schimburi
  Iar viitorul vrea sa stea pe loc!

  Ma uit in spate si Trecutul imi face cu mana
  Ma uit in fata si Viitorul nu-mi este tot’una.
  Dar daca sunt putin atent,
  Voi sti sa traiesc si in prezent,
  Fara ca Trecutul Si Viitorul
  Sa ma fure de prezent.

 • By izabela 10 nov. 2011

  Sigur ca exista un Privitor iar raspunsul la toate intrebarile,este la-ndemana noastra.
  1CORINTENI13 Intaietatea dragostei
  Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti,si n-as avea dragoste,sint o arama sunatoare sau un chimval rasunator.Si chiar daca as avea darur prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta,chiar daca as avea toata credinta incit sa mut si muntii,si n-as avea dragoste,nu sint nimic.Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor,chiar daca mi-as da trupul sa fie ars,si nu as avea dragoste,nu-mi foloseste la nimic.
  Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate;dragostea nu este invidioasa;dragostea nu se lauda,nu se umfla in mindrie,nu se poarta necuviincios,nu cauta folosul sau,nu se aprinde de minie,nu se gindeste la rau,nu se bucura de nelegiuire,ci se bucura de adevar,sufera toate,crede toate,nadajduieste toate,rabda toate.Dragostea nu piere niciodata.

 • By Norica 11 nov. 2011

  Traim azi ,constienti si bine informati cu privire la ceea ce ni s-a intamplat ieri, dar fara vreo vaga idee in legatura cu ceea ce ni se va intampla maine.Nu putem fi siguri nici macar de urmatorul minut care este atat de aproate dar mai ales de ce va fi peste un an ,doi sau trei.
  Ar trebuie sa traim in timpul nostru,fara sa ne gandim la trecut sau viitor , sa punem mai mare accent pe viata noastra decat pe a celorlalti , si sa nu pierdem nici macar o secunda fara sa o traim intens si bucurandu-ne de viata pe care o avem.

 • By Gicu 11 nov. 2011

  1. Adaptabilitatea este o capacitate vitala in lumea vie. Fiecare individ isi cauta un mediu in care se poate dezvolta cat mai mult iar fiecare mediu isi selecteaza prin oferta speciile care sa-l populeze.
  2. Sunt foarte importante „radacinile”, e adevarat, dar cateodata aceste radacini te pot impiedica sa te adaptezi unui mediu nou care ti-ar oferi mai multe sanse de supravietuire tie si urmasilor tai.
  „Prea putin” sau „prea mult” sunt definitii arbitrare pe care doar singularul il poate hotari, in functie de aspiratiile personale; ideal este atunci cand aceste aspiratii coincid cu cele ale comunitatii din care face parte, caz in care se verifica afirmatiile de la punctul 1 🙂
  Fiecare epoca din trecutul omenirii a avut norme, invataturi, obiceiuri si legi date de conjuncturile contemporane ei, ori adaptate din epocile anterioare. Respectarea cu strictete, fara a adapta aceste „mosteniri” la evolutia sociala parcursa, a dus de multe ori la anacronisme ce au constituit piedici in calea dezvoltarii.
  Si 3. Bune sau rele, dezamagiri sau bucurii, toate se intampla, oricum. Importanta capitala o are puterea de regenerare fizica si psihica, puterea de a porni de la capat daca e nevoie, dorinta de a reusi ceea ce-ti propui 🙂

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate