Piatra Vărsătorului - ametist | BSG

Piatra Vărsătorului – ametist

aquarius-amethyst-zirconia-pendant-8_silver_2Cuvântul provine de la grecescul amethystos, care se traduce „împotriva beției”. Asta deoarece, potrivit credinței din Evul Mediu, cei care beau din cupe de ametist, nu se îmbătau. Era denumit „piatra episcopală”, dar totodată era un simbol al dragostei carnale.

Ametistul este considerat a fi cea mai frumoasă dintre varietățile de cuarț și a fost cunoscut în vechime de egiptenii antici, de romani și etrusci. Se credea că cel care poartă la el ametist este ferit de vrăji și de magie neagră. De asemenea, el întărește voința, echilibrează metabolismul, tratează insomniile și nevralgiile.

Vărsătorul este zodia pe care o protejează ametistul.

Culoarea acestei pietre este violet deschis până la închis, sau roșu – violet, fiind transparent și translucid și având un luciu sticlos. Rocile – gazdă ale ametistului sunt cele metamorfice, filoane hidrotermale și aluviuni.

Încă din Evul Mediu, Brazilia este renumită pentru producția de ametist, acesta găsindu-se ca un fel de tapet în interiorul rocilor bazaltice, pe o suprafață de cca 1,5 milioane km pătrați. Se mai găsește ametist în cantități mari în: Bolivia, SUA, Canada, Mexic, Sri Lanka, India, Japonia, Coreea, Madagascar, China, Zimbabwe, Mozambic, Australia, Rusia (Munții Ural), Germania, Elveția, Irlanda, Armenia, Slovacia, Bulgaria și Republica Cehă.

Adesea, ametistele au fost montate în bijuterii de coroană, precum sceptrul Ecaterinei cea Mare sau sceptrul coroanei imperiale britanice. În tezaurul Vaticanului este păstrat inelul cu ametist al Papei.

Ametistul trebuie ferit de lumină puternică, deoarece, ca toate pietrele de culori deschise, își poate pierde culoarea.

 

BSG
About The Author

2 Mesaje:


 • By FiloviciFlorin 06 mart. 2012

  LA MULTI ANI cu bucurie!
  Casa, casa sa va fie,
  Masa, masa sa ramaie
  Iar in jurul ei sa vie
  Oameni buni, de omenie,
  Sa v-aduca veselie,
  Vanzari multe si fericire,
  Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere,
  Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile!

 • By krajla renata 07 mart. 2012

  buna pt toata lumea!la multi ani va doresc sunteti cei mai tari de pe piata din romania!
  o clienta fidela am fost si voi ramane alaturi de voi!
  va pup!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate