Perla și legenda perlei | BSG

Perla și legenda perlei

poza perla

Perla, după cum v-am mai povestit și în alt articol, nu face parte din universul mineral, ci aparține lumii vii, alta decât a omului. Se naște dintr-un corp străin – o impuritate, cum ar fi un firicel de praf care pătrunde în cochilia scoicii. Atunci scoica, pentru a-l înlătura, începe o muncă îndelungată, învelindu-l în straturi fine și succesive de sidef. Astfel apare perla, după ani și ani.

Perlele naturale, însă, sunt foarte rare. Dar s-a descoperit, în schimb, o metodă de cultivare a perlelor, dezvoltându-se, mai apoi, producția perlelor de cultură, mai ales în China și Japonia. În cochilia scoicilor se implantează bucăți de sidef, care cresc în decursul a 5-8 ani. După ce se introduce implantul, scoicile se pun iar în mare, în locuri special alese, unde temperatura apei e optimă, iar solul – bogat în minerale.
Chiar dacă perlele de cultură sunt la fel de frumoase și strălucitoare, ele sunt mai ieftine, iar diferența dintre cele două tipuri de perle se poate observa doar prin expunerea la raze X.
Legenda perlei spune că luna, stând și privind către pământ, vede răutatea, dar și suferința oamenilor. De supărare, atunci, începe să plângă, iar lacrimile ei se transformă în perle, la fel de strălucitoare precum lumina blândă a reginei nopții. Dar asta se întâmplă doar în nopțile cu lună plină, iar lacrimile lunii cacd doar peste ape, fiind prinse de scoici, în cochiliile lor protectoare. În anumite nopți, când nu le vede nimeni, scoicile se deschid și ies la suprafață, lăsând perlele să se încarce iar cu lumina lunii și să devină mai frumoase, prețioase și strălucitoare.

 

BSG
About The Author

5 Mesaje:


 • By Balog Zsuzsa (M-Ciuc) 18 mart. 2014

  foarte frumoasa

 • By radinoiu adriana gabriela 18 mart. 2014

  pentru o persoana deosebita,o bijuterie deosebita!aveti bijuterii superbe.am doar cuvinte de lauda la dresa d voastra,dar cred ca ma retrag din concurs,de cand ma stiu nu am castigat niciodata nimic fara sa muncesc.succes m ai departe in afaceri!!!!

 • By AMALIA IRINA PASCUTA (BAIA MARE) 18 mart. 2014

  SUPERBA BIJUTERIE.SUNTETI SINGURA AGENTIE UNDE VIN TOATE PRIETENELE MELE DUPA BIJUTERI SI CEA MAI SERIOASA.VA DORESC MULT SUCCES

 • By Vînţ Nicoleta-Stela (bozinta mica) 20 mart. 2014

  superba bijuterie la multi ani si la mai multi clienti

 • By varga ildiko (piscolt) 20 mart. 2014

  superba bijuterie la multi ani si la mai multi client !!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate