Perla - piatra Gemenilor | BSG

Perla este produsul unor moluște, care trăiesc în apele mărilor sau oceanelor dar și în apele dulci. Este menționată existența lor din antichitate; în anul 2206 î.Hr. ca făcând parte din tributul plătit regelui Yu din China antică.

La noi în țară este numit și mărgăritar, denumire ce provine din limba latină unde „margarita” simbolizează persoana iubită. Este denumită și piatra iubirii.

Perlele cele mai valoroase și mai frumoase sunt cele cu forma perfect sferică și netedă. Valoarea lor este la fel de mare ca și a pietrelor prețioase deoarece se găsesc foarte rar în natură, de unde vine și zicala „rar precum o perlă”.

Astăzi există o întreagă industrie care cultivă perlele în ferme de stridii; Japonia și China fiind mari producători pe plan mondial. Aceste perle se numesc „perle de cultură”. Se folosesc și în industria farmaceutică datorită proprietăților benefice pentru organism.

Se spune că persoanele care poartă această piatră organică prețioasă vor fi mai iubiți și mai înțelepți. Este piatra prețioasă atribuită zodiei Gemenilor în horoscopul european.

 

BSG
About The Author

2 Mesaje:


  • By izabela 08 feb. 2012

    Daca va aventurati pe submarinul capitanului „Nemo”,”Naulitus”din volumul „20.000 de leghe sub mari”de Jules Verne o sa aveti ocazia de a visa la perlele rozalii din scoicile Marii Rosii,la cele verzi din haliotidul iris,la perlele galbene,negre,albastre din diverse moluste din oceanele lumii,la pintadine,acele perle rare care intrec in dimensiune un ou de porumbel.Mi-as dori sa am si eu una dintre ele ca sa o pot darui uneia dintre cele mai dragi fiinte mie,ficei mele…
    Oricum de ziua ei voi merge in cel mai potrivit loc de unde-i pot cumpara ceva deosebit.Va recomand si voua BSG Amanet,unde veti gasi cele mai frumoase bijuterii penrtu a vedea cat mai des „sclipirea”din ochi a persoanelor dragi.

  • By Zodiile - caracteristici și pietre prețioase | BSG 02 apr. 2014

    […] și le unifică tendințele de concentrare, făcându-i să vadă ce-și doresc cu adevărat. Perla mai este benefică Gemenilor, zodie duală, deoarece le temperează și le unifică tendințele […]

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate