Ouăle Fabergé | BSG

Carl Fabergé era bijutierul Curţii Imperiale a Rusiei, fiind însărcinat cu îngrijirea bijuteriilor Coroanei imperiale, el fiind şi un bun cunoscător al pietrelor preţioase. Fondată în 1842, Casa Fabergé a devenit faimoasă prin podoabele create pentru ţarii Rusiei. Şi acum, Fabergé este o marcă renumită de bijuterii,  fiind cumpărată de investitori care, impreuna cu urmaşii familiei, reconstruiesc faima bijuteriilor Fabergé.

Renumele acestor bijuterii a început să se formeze în 1884, când ţarul Alexandru III, dorind să-i facă o surpriză ţarinei Maria, a comandat un ou care a provocat uimire generală pentru modul în care era lucrat. Era făcut din email translucid având de jur împrejur încrustaţii de aur, argint şi pietre preţioase.

Acesta a fost începutul. În fiecare an, timp de 12 ani, până când a murit ţarul Alexandru al III – lea, Fabergé trebuia să furnizeze familiei regale un asemenea ou, ca simbol al vieţii şi al renaşterii. Tradiţia nu s-a sfârşit aici. Urmaşul la tron, Nicolae al II – lea şi fiul său Alexandru au continuat- o, dar au adăugat o particularitate: oul trebuia să conţină o surpriză, al cărei secret era păstrat până la deschiderea oului.

În total, s-au adunat 50 de ouă Faberge, însă nu toate s-au păstrat.

  Bibliografie: Richard Bessiere, Comorile pierdute ale omenirii, Bucureşti, Editura Litera, 2010.

BSG
About The Author

1 Mesaje:Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate