Opalul - piatra Balanţei | BSG

opal balantaÎn vechime, opalul a fost folosit întâi pentru confecţionarea uneltelor, şi  abia mai târziu pentru obiecte decorative şi în bijuterii din aur sau argint. Atât asirienii, cât şi babilonienii şi romanii spuneau că opalul alungă ghinionul şi spiritele rele.

Culorile opalului pot fi: brun, negru-brun (denumit şi opal comun), galben-brun, roşu – brun (numit şi „opal-de-carne”), galben-verzui, incolor, alb, roşu-portocaliu, albăstrui, cu irizaţii; mai sunt şi diferite texturi cu forme masive, sferice sau în benzi (lemn opalizat). Culoarea opalului păleşte dacă piatra pierde apa absorbită (hidrofan), produsă câteodată de incluziuni ale altor minerale. Opalul este sticlos şi sidefos. Urma lăsată de opal poate fi albă, maronie sau galbenă.

Peste tot în lume se găseşte opal. Opal comun sau lemn opalizat se găsesc în India, Mongolia, Irak, Indonezia, Siria şi Australia şi multe alte ţări. Mexicul are peste 150 de locaţii de unde se exploatează opal nobil roşu, albăstrui, verzui şi chiar negru şi opal de foc. Opalul nobil este alb, având un fantastic joc de culori (albastru, verde şi roşu).

Multe opaluri sunt renumite pentru culoarea, forma şi dimensiunea lor. Astfel, sunt renumite opalurile: Harelquin (600 g), expus la Muzeul de Istorie Naturală din Viena, Olympic Australia (3.600 g), Light of the World (Lumina Lumii, 512 g) şi Roeblig (608 g).
Opalul protejează nativii din Balanţă; este folosit în tratarea depresiilor, în tratamentul bolilor digestive şi tonifică inima. Ca multe alte pietre, şi opalul se descarcă energetic în apă, dar se reîncarcă rapid la soare.

BSG
About The Author

4 Mesaje:


 • By Alas Adriana Alexandra 05 mart. 2012

  Pt. zodia leu ce piatra s-ar potrivi?ms

  • By Alas Adriana Alexandra 06 mart. 2012

   am gasit raspunsul: rubin

 • By admin 31 ian. 2014

  Bună, Adriana! Pietrele care se potrivesc zodiei leu sunt peridotul și sardonixul. Rubinul este asociat zodiei rac. 🙂

 • By nana 03 feb. 2014

  Opalul, o piatra pe care nu se poate sa nu o admiri.Numele sau de origine (termenul sanscrit „upala”)inseamna chiar bijuterie.Este o piatra fragila,care se zgarie usor..Se gaseste in cavitatile rocilor sedimentare,in minereul de fier,sau ca filon in roci vulcanice.Este compus din gel de silice intarit cu un continut de apa intre 5 si 30 la suta.Deosebit este opalul Arlechin, un opal pretios, transparent, cu pete de mozaic,adesea avand pete verzi si albastre,fiind unul dintre cele mai apreciate si scumpe tipuri de opal.
  Se spune ca opalul iti da incredere in puterea ta de seductie, te relaxeaza,scade inhibitia si emotivitatea.Opalul paleste cand se afla in preajma un dusman si isi intensifica nuanta in apropierea unui prieten.Cred ca ne-ar prinde bine un opal.!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate