Maramureș plai cu flori | BSG

Există un loc în Maramureș unde de fiecare dată când ajung vreau să-mi găsesc un răgaz să rămân. La prima vedere pare un loc ca oricare altul în Maramureș, cu dealuri pitorești, cu văi reci și repezi, cu grădinuțe pline de zarzavaturi, cu pomi fructiferi, cu oameni harnici…

Dar acest loc are ceva anume, un farmec de poveste. O gazdă ce sfințește locul. Odată ajuns, te întâmpină cu cele mai alese bucate moroșenești. Aici laptele are gustul prunciei, șunca are aroma fumului de fag, berbecuțul are gustul mâncării sfințite la Paște, pita-i rumenă și-nmiresmată precum lanul de grâu în luna lui cuptor, iar horinca-i numa bună de băut. Ți-ai dori să poți mânca precum „Fomilă” și să poți bea precum „Setilă”. Susurul văii te îmbie împreună cu trilul zburătoarelor să te așezi pe o laiță, sătul fiind, să moțăi cu gândul la nemurirea sufletului. Toate acestea n-ar fi dacă doamna Doina, gazda locului, n-ar munci cu sârguință și drag de dimineața până seara.

Așadar, dacă vă doriți un răsfăț binemeritat și o găzduire deosebită, acesta este unul din cele mai bune locuri din România în care le puteți avea.

Aici aveți mai multe detalii cu acest loc minunat: https://www.pensiune-doina.ro/

BSG
About The Author

7 Mesaje:


 • By Flavius 04 nov. 2011

  Daca s-ar da premii pentru articole, acest articol ar lua premiul intai cu coronita, cum se acordau pe vremuri, desi daca stau sa ma gandesc mai bine, nu atat articolul este asa bine formulat, articolul este doar un sentiment, o traire pe care a avut-o scriitorul articolului dupa o vizita la fata locului. Este simpla relatare a trairilor simtite pe acest meleag, in aceasta pensiune care te face sa compui versuri, sa scrii articole, sa fii cel mai mare poet sau scriitor. Acum inteleg poetii si scriitorii mari de unde isi iau muza, si cum le vin inspiratiile. Pur si simplu au ajuns in astfel de locuri.
  Si eu personal am fost la aceasta pensiune si am ramas marcat… si abia astept sa se mai inveasca ocazia sa ma mai duc.
  Va indemn si pe voi sa incercati sa ajungeti acolo, si sa scrieti un comment la acest articol.

 • By Roxi 05 nov. 2011

  „Maramures plai cu flori” o zicala foarte adevarata….Pentru mine cel putin,in Romania nu exista locuri mai frumoase ca si cele din maramures,peisaje nemaipomenite,oameni darnici ,un loc unde mi-as dori sa ajung de cate ori am ocazia….
  Merita sa vedem aceste frumuseti ale naturii….” Maramuresu-i fruncea”

 • By Bertus 05 nov. 2011

  România e plină de frumuseți. Dar adevărul este că omul sfințește locul…

 • By Alina 22 nov. 2011

  Descrierea facuta mai sus este foarte adevarata, pensiunea Doina este un loc minunat unde ti-ai dori sa zabovesti cat mai mult timp, admirand toate frumusetile pe care natura le ofera si sa savurezi bucatele delicioase pregatite de doamna Doina..este o oaza de liniste si relaxare…:)

 • By Ioan 16 dec. 2011

  In Romania sunt multe locuri frumoase – dar intr-adevar acolo unde si oamenii contribuie la infrumusetarea lor e parca o multumire aparte… ca de ceva vreme oamenii parca stiu mai mult sa distruga.

  Iar daca Maramuresul e prea departe, va invit la o expozitie de fotografie unde veti gasi o multime din locurile pe care natura si tara noastra le au de oferit! Expozitia are loc la Cercul Militar National din Bucuresti din 16 decembrie pana in 9 ianuarie. Mai multe detalii gasiti aici:

  https://ioanstoenica.wordpress.com/2011/12/14/romania-dincolo-de-sosele/

 • By dani 17 ian. 2012

  Intradevar, asa e. Maramuresul e plin de „bogatii”. I-mi aduc si acum aminte de vacantele din copilarie cand vara mergeam la bunicii din Suciu de sus, cand vara dormeam in podu surii si cum se auzea susurul vaii din spatele casei, sau stropii de ploaie , aerul curat , minunatia de padure ce te-nconjoara cand deschizii ochii. Totul este minunat acolo. Abia astept fiecare concediu pt a putea merge din nou pe ulita si sa-mi retraiesc copilaria de alta data …

 • By Nagy Szilard 13 feb. 2012

  fiind maramuresean nu as vrea sa fiu in alta tara sau alta parte a lumii,aici este frumusetea naturii virgine si neatinse de masinarii sau exploatarii padurilor.
  Veniti si va bucurati de traditile si obiceiurile noastre de aici

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate