Legenda diamantului Orlov | BSG

Se spune că diamantul incolor, cu nuanțe albastre-verzui, numit astăzi „Orlov” ar fost găsit în regiunea Glocondei, din centrul Indiei, fiind atunci unul din ochii statuii lui Brahma, zeul hindus al creaţiei. Despre ochii statuii zeului indian din templul de la Mysore se spune că erau două dintre cele mai mari diamante din lume, diamantul Orlov cântărind 189,60 carate. Un soldat mercenar francez a fost lăsat în templu deoarece se convertise la religia hinduistă. El ar fi furat diamatul din ochiul stâng al statuii și l-ar fi vândut în 1750 în Madras (Chennai) unui căpitan de vas englez.

După mai multe peregrinări, diamantul ajunge la un negustor armean, de la care este cumpărat de prințul Grigori Grigorievici Orlov. Despre acest prinţ se ştie că, Ajungând în Petersburg ca ofițer de escortă al contelui german von Schwerin, atrage atenția curții ruse și devine amantul țarinei Ecaterina cea Maare. Împreună cu frații lui, el organizează complotul din iulie 1762, contra țarului Petru al III-lea al Rusiei, soţul Ecaterinei cea Mare.  Însă Orlov nu ajunge, după cum spera, țar, ci este numit general de Ecaterina cea Mare. Între timp, el cade în dizgraţie în faţa ţarinei, care are alt favorit, şi anume pe prinţul Grigori Potiomkin.

Orlov, pentru a recâştiga simpatia şi prietenia Ecaterinei a II – a, îi dăruieşte, în 1776, renumitul diamant. Țarina cerut montarea diamantului în sceptrul purtat de țarii Rusiei. Din 1967, diamantul se află în Moscova, în tezaurul din Kremlin. După spusele legendei, zeul Brahma i-a blestemat pe cei care dețin diamantul. Mulţi superstiţioşi spun că, tocmai din cauza diamantului s-au abătut multe nenorociri şi comploturi asupra ţarilor.

BSG
About The Author

1 Mesaje:


 • By nana 06 oct. 2012

  Diamantul albastru Hope
  Diamantele albastre au de obicei o nuanta albastru-gri,foarte rar albastru intens.
  Un diamant albastru tartat are o culoare apropiata de albastru-verzui.Diamantele albastre naturale sunt mai scumpe decat cele roz sau galbene.
  Diamantul albastru Hope este o nestemata celebra (de o frumusete ce-ti taie respiratia).Diamantul a fost cumparat in 1830 de bancherul Henry Philip Hope.
  Piatra are taietura briliant antica si este de 45,,52 ct, avand o fosforescenta neobisnuita.Culoarea gemei este clasificata ca albastru inchis batand spre gri.
  Diamantul Hope este inconjurat de 16 diamante albe formand un pandativ.
  In prezent se afla la Smithsonian Institution din Washington.

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate