Lanţul sau lănţişorul de aur - simbol şi semnificaţii | BSG

Lanţul sau lănţişorul de aur – simbol şi semnificaţii

lanț_aurLanţul sau lănţişorul este un şir de verigi, de plăci, de zale etc. unite între ele pentru a forma un lot, de obicei din metal prețios, servind ca podoabă la gât. Este printre cele mai populare bijuterii şi este iubit şi purtat, atât de femei, cât şi de bărbaţi.

Prin verigile care sunt unite, lanţul este un simbol al unei legături. Dacă primul pas într-o relaţie este a dărui o brăţară, ca simbol al prieteniei şi al dorinţei de apropiere, atunci când se oferă cadou un lănţişor, mai cu seamă din aur, deja se doreşte ca relaţia să evolueze. Este un pas înainte. De regulă, persoanele care sunt la distanţă îşi oferă cadou un lănţişor, pentru a consolida şi a lega mai strâns, în mod simbolic, fireşte, relaţia lor. Lănţişorul este cel care precedă inelului. De obicei, iubitul, înainte de a-i oferi inelul de logodnă femeii alese, îi oferă un lănţişor, pentru a oficializa, într-un fel, relaţia.

Lanţul mai este şi simbolul echipei unite. Precum zalele care formează şi unesc un lanţ, la fel sunt şi persoanele care formează o echipă strânsă şi unită. Oamenii, atunci când îşi unesc forţele şi devin o echipă, sunt mult mai puternici.

Bineînţeles că lănţişorul, pe lângă simbolul legăturii şi al echipei, mai are şi rolul de a da un plus de frumuseţe, strălucire şi eleganţă persoanei care îl poartă, punând în evidenţă un decolteu, luminând faţa sau dând eleganţă şi rafinament unei ţinute.

Ca şi celelalte bijuterii, şi lănţişorul poate vorbi despre cel căruia îi aparţine, pentru că bijuteriile, în general, la fel ca şi hainele, pot caracteriza o persoană. Dacă lănţişorul este subţire şi finuţ, atunci şi persoana este mai gingaşă, dacă este mai mare sau mai gros, posesorul are o personalitate puternică, sau doreşte să iasă în evidenţă, să i se acorde mai multă importanţă de cei din jur.

Lanţul mai este şi simbolul legăturii dintre cer şi pământ, dintre lumesc şi divin, dintre om şi Dumnezeu. Chiar şi veşmintele bisericeşti au lănţişor de aur, care simbolizează legătura, prin har, a preotului cu Dumnezeu.

În vis, lanţul, simbol specific pentru mai multe elemente care se leagă intre ele, înseamnă că vei avea parte de o colaborare reuşită şi plină de succes. Dacă visezi lanţ de aur, înseamnă bogăţie şi împliniri pe plan financiar. Dacă visezi un lanţ rupt, înseamnă că te vei elibera din cadrul unei situaţii neplăcute sau frustrante.

BSG
About The Author

5 Mesaje:


 • By karoli marinela (timisoara) 02 mai 2015

  Am visat 3 lantisoare de aur ca aveam la gat

 • By Ana maria (Braila ) 11 iun. 2015

  Am visat un lantisor in baie

 • By Ana maria (Braila ) 11 iun. 2015

  Am visat un lantisor in baie pe etazera

 • By virginia (germania) 03 aug. 2015

  buna, am vista ca aveam in jurul gatului 7 lanturi de aur strinse, fixe, care nu ma deranjau insa decisesem sa le dau jos pentru ca era timpul. ele nu erau pe git ci in git. m-am dus la o fata tinara de liceu si am rugat-o sa ma ajute sa le dau jos pentru ca nu aveam oglinda si nu vedeam sa le dau jos.primul lantisor l-am dat eu jos dupa care fata a facut asta in continuare.la final m-am simtit eliberata si aveam o rana foarte mica in git insa stim ca se vindeca repede.
  Multumesc frumos.

 • By Dana Chifor (Bucuresti) 07 feb. 2017

  Am găsit pe jos într-un supermarket un lănțișor bine de aur. M-am uitat în jurul meu și cum nu era nimeni
  L-am băgat în buzunar.

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate