Intelepciunea lui Solomon | BSG

Înțelepciunea lui Solomon

solomonDacă în articolul trecut v-am spus legenda inelului lui David, azi vă voi povesti despre Solomon. Numele i se traduce prin „Regele păcii”.

Se știe că regelui Solomon, stăpânitor al Israelului și al Regatului Iuda, îngerul Mihail i-a adus patru bijuterii: una cu care putea controla vânturile, a doua cu care stăpânea animalele și păsările, a treia cu care stăpânea pământul și apele, și a patra, care era un inel de aur, avea putere și control asupra diavolilor, sau djinnilor, și pe care era gravat numele sfânt al lui Dumnezeu. Acest inel de aur avea o piatră pe care era gravat semnul stelei lui David.

Pe lângă bogății și slavă, Solomon a primit de la Dumnezeu și darul înțelepciunii.

Găsim în Biblie istorioara în care două femei se înfățișează în fața lui Solomon, cu un nou-născut. Fiecare femeie susținea că nou-născutul e al ei, pentru că cealaltă s-a întors în pat când dormea, și și-a sufocat copilul. Și se certau în fața regelui, trăgând amândouă de copil, susținând că nu e al celeilalte.

Atunci, Solomon a poruncit să i se aducă o sabie. Le-a spus femeilor:

 – Cu această sabie voi tăia copilul în două. Veți primi fiecare o jumătate.

 – Foarte bine! Tăiați-l, dacă nu-l pot avea numai eu! a zis prima femeie.

 – Opriți-vă! Nu tăiați copilul! Mai bine dați-l celeilalte femei, decât să-i faceți vreun rău.

Atunci, Solomon a luat bebelușul și l-a dat celei de-a doua femei. Doar o inimă de mamă poate să-și înstrăineze copilul, numai să știe că îi e bine. Cealaltă, care a fost de acord ca micuțul să fie tăiat în două, a fost aspru pedepsită.

BSG
About The Author

2 Mesaje:


  • By POP MARIANA 11 iul. 2013

    Atunci cand a fost uns Solomon ca rege D-zeu la intrebat ,ce-si doreste cel mai mult,iar el a spus ca intepciune,iar cand a fost intrebat de ce el a spus ca sa-si carmuiasca poporul cu intelepciune.Si pt ca nu a cerut nimic pt el, D-zeu i-a dat si bogatii .Solomon a fost cel mai intelept si cel mai bogat rege al tuturor timpurilor.Greutatea aurului pe care o primea Solomon in fiecare an era de 666 de talanti de aur (un talant de aur in versiune moderna cantareste 20.4 kg) si asta era in afara de ce primea de la mari negustori , de la regii Arabiei si de la dregatorii tarii.Solomon a facut 200 de scuturi mari de aur batut si pt fiecare din ele a intrebuintat 600 de sicli de aur(un siclu de aur in versiune moderna cantareste 11.4 gr)si a mai facut 300 de scuturi mici din aur batut pt fiecare dintre ele a intrebuintat 3 mine de aur(o mina de aur in versiune moderna cantareste 570 gr) .Solomon a mai facut un scaun de domnie din fildes si la acoperit cu aur curat.Scaunul acesta avea 6 trepte si partea de sus era rotunjita pe dinapoi,de fiecare parte avea doi razimatori,langa razimatori stateau doi lei,pe cele 6 trepte stateau doisprazece lei de o parte si de alta asa ceva nu sa mai facut pt nici o imparatieToate paharele imparatului Solomon erau din aur curat si toate vasele,pe atunci argintul nu avea nici o valoare.Ce am scris eu aici e doar o parte care pe mine ma impresionat foarte mult.Solomon nu si-a oprit ochi de la nimic,a sadit vii,a construit palate, a facut bazine,a avut servitori si servitoare,a avut 700 de sotii si 300 de concubine si a ajuns la concluzia ca toate acestea sunt”DOAR DESERTACIUNE SI GOANA DUPA VANT”.Daca cel mai intelept si cel mai bogat rege al tuturor timpurilor a ajuns la aceasta concluzie ,atunci noi ce sa mai spunem?Aceasta este o intrebare retorica ,si va las pe voi sa raspundeti.

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate