Inelul lui David, tatăl înțeleptului Solomon / puterea cuvintelor | BSG

Inelul lui David, tatăl înțeleptului Solomon / puterea cuvintelor

inelul_lui_DavidDavid a fost, după cum spune Biblia și Coranul, al doilea rege al Israelului, tatăl lui Solomon și strămoșul lui Isus. El este cel care a învins în lupta cu uriașul Goliat, folosind o praștie.

Înainte de David, cel care a domnit asupra Israelului a fost Saul, cel dintâi rege al poporului lui Israel.

David a fost un rege drept și înțelept, foarte iubit de poporul său. Însă, ca toți oamenii, mai greșea uneori.

Există o povestioară care spune că într-o zi, el a cerut celui mai faimos bijutier din Israel să-i facă un inel la care, când se va uita, de va fi vesel, să devină trist, iar de va fi trist, să devină bucuros. I-a acordat bijutierului trei zile pentru a-i face acest inel special, iar dacă nu va reuși, i se va lua viața.

Bijutierul, care nu cunoștea farmece sau vrăji, a căzut într-o tristețe care ducea spre disperare, deoarece, oricâte pietre prețioase ar fi pus inelului, și oricât de pur ar fi fost aurul din care l-ar fi făurit, nu avea atâta putere, încât să schimbe radical starea de spirit a unui rege.

Trecuseră două zile, dar mintea bijutierului nu a putut scoate la capăt în nici un fel porunca regelui. Se plimba pierdut, deja văzându-și capul undei erau picioarele, atunci când Solomon, copil fiind, s-a apropiat de el.

 – De ce ești atât de abătut și îngândurat? l-a întrebat micul Solomon pe bijutierul regal.

 – Tatăl tău, regele, mi-a poruncit să-i făuresc un inel unic, iar atunci când va fi trist și se va uita la inel, să se înveselească, iar de va fi prea vesel, să se întristeze. Iar eu nu am puteri magice, să fac acea bijuterie. Mai am o singură zi la dispoziție, iar dacă nu îndeplinesc porunca, voi plăti cu viața. Sunt pierdut!

Solomon, a cărui înțelepciune radia încă de pe atunci, i-a șoptit bijutierului ceva la ureche. Iar bijutierul, nemaiștiind ce să facă de bucurie, a și fugit în atelier.

A doua zi, regele David a chemat la el bijutierul, care i-a dat inelul cerut. Regele era supărat în acea zi și fața îi era întunecată de griji.

A luat inelul, l-a studiat, după care, înseninându-se la față și râzând în același timp, a poruncit i se dea bijutierului doi saci de galbeni.

Pe inel erau inscripționate cuvintele: ȘI ASTA VA TRECE!

 Nu a fost nevoie de nici o vrajă, cuvintele au o putere mai mare decât orice. Iar regele, cu acel inel și cu cuvintele pline de înțelepciune, a reușit să ajungă la echilibrul de care avea nevoie.

Trebuie să ne bucurăm la maxim de momentele fericite, pentru că vor trece curând, iar tristețea nu trebuie să ne doboare, pentru că totul e trecător, chiar și necazurile.

BSG
About The Author

6 Mesaje:


 • By Stoian Valeria (Baia Sprie ) 25 mart. 2014

  Foarte frumoasa povestioara,imi place foarte mult!!!

 • By monica macovei ana 26 mart. 2014

  foarte frumoasa povestea si in acelas timp impresionanta

 • By emma kana (santandrei bihor) 26 mart. 2014

  impresionant si adevarat daca nu ar fi toate trecatoare mai ales supararile a-m lua-o razna in viata.

 • By lily manita (baia mare) 26 mart. 2014

  Toate bujuteriile ce le postati sunt foarte frumoase , se vede ca le alegeti cu mare grija , ma bucur ca v am cunoscut , sa mai postati pt ca eu va urmaresc cu mare interes , sa aveti mult mai multe postari sa avem de unde alege …….cu bine….

 • By Aghinitei Maria 27 mart. 2014

  inteligenta infinge infumurarea regeasca!

 • By Luca Elena (Tg. Mures) 25 sept. 2014

  Superb, putin spus !… Exemplu de intelepciune, de oriunde ar vine !!!… Un Copil „aparent” inocent, dar precoce-intelept !… Un Tanar „aparent” Rebel-dar inteligent !… Maturi – atoate cunascotori” !… In final. pentru Batrani-SFATUL INTELEPTILOR”: oricat de intelepti ar fi. o „vorba” a unui copil, tanar, matur – atarna in Balanta” si vice/versa. SA LUAM AMINTE !… Test de Intelepciune !… Felicitari !…

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate