Inel de logodna cu diamant | BSG

inel-cu-diamant1Inelul cu diamant a apărut consemnat în istorie încă de pe vremea romanilor. Se spunea că diamantul are puteri supranaturale care risipesc temerile, îi alungă coșmarurile și duhurile rele. Cufundat în orice băutură neutraliza otrăvurile.  Mai târziu, medievalii au preluat aceste credințe și au spus că dacă purtăm pe mâna stângă inel cu diamant, ne va aduce noroc și bunăstare. Familia Di Medici a numit diamantul „piatra iubirii” – dio-amanto. 🙂

Primul inel cu diamant din istorie este atestat în anul 1477 la logodna dintre Maximilian I, arhiduce al Austriei și Maria de Burgundia. A fost promovat în epoca modernă de către compania De Beers, cei care comercializau o mare parte din diamantele extrase în Africa de Sud.

Azi, în SUA, majoritatea bărbaților tineri  economisesc primii bani câștigați pentru a putea cumpăra un inel de logodnă cu diamant. Fără inelul cu diamant n-au nici o izbândă să-și ceară iubita în căsătorie, deoarece mai mult ca sigur ar primi un refuz. Posibilitatea cumpărării acestui inel dovedește capacitatea bărbatului de a-și putea întreține familia pe viitor (un astfel de inel de logodnă costă de la 2500 de dolari în sus).

În România este mai simplu, nu?

BSG
About The Author

7 Mesaje:


 • By izabela 24 oct. 2011

  Nu tocmai…,tinand cont de salariul pe care-l castiga un tanar in tara noastra si un tanar din America-e o diferenta marisoara.La noi ar tot lucra un an de zile,traind doar cu aer pentru inelul fara de care nu se cuvine…in schimb un tanar din strainatate din juma de salar il si are,(vorbim de oameni nevoiasi,muncitori,cinstiti…) Oricum frumos penrtu ce-l care reuseste sa-l daruiasca.CASA DE PIATRA proaspetilor insuratei si cu si fara inelul cu diamant…:)

 • By Norica 25 oct. 2011

  Nu este neaparat obligatoriu sa fie cu diamant,dar vorbind de semnificatia in sine nu cred k ti-ai dori sa fi ceruta de sotie(asta daca nu s-a intamplat deja) fara un inel frumos,care poate costa si mai putin de 2500 de dolari, si pe care il poate achizitiona un tanar dintr-un loc bun la o oferta foarte avantajoasa si sa primeasca si documente pe el (bon fiscal si certificat de garantie).Pentru acest lucru eu le recomand tuturor tinerilor care si-au propus sa faca acest mare pas sa nu evite sa intre in amanetele BSG unde vor gasi intotdeauna cele mai bune oferte in raport calitatepret si vor primi cu siguranta si documente pentru ceea ce cumpara.

 • By izabela 25 oct. 2011

  Asta asa e!BSG are bijuterii deosebite si variate la un un pret avantajos.Cand e vorba de bijuterii la BSG sigur gasesti ce ti se portiveste.

 • By Octavian Vita 22 dec. 2011

  Cel mai important e sa fie frumos orice piatra ar avea si potrivit persoanei care-l primeste.

 • By dani 01 feb. 2012

  Asa cum spunea Octavian.N u conteaza ce piatra are inelul respectiv atata timp cat e oferit din suflet si cu scopul de a petrece restul vietii alaturi de persoana caruia il ofera. (visul oricarei femei ) 🙂

 • By moldovan laura 04 mart. 2012

  este un inel foarte frumos…si destul de valoros

 • By bilt petruta 06 mart. 2012

  La multi ani !Sunt un client fidel la BSG..Si voi fii in continuare..alaturi de dumneavoatra!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate