Floriile – sărbătoarea bucuriei | BSG

Floriile – sărbătoarea bucuriei

florii-BSG-amanet

De Florii, creştinii sărbătoresc intrarea lui Isus în Ierusalim, când a fost întâmpinat cu frunze  de palmier. Este o sărbătoare a bucuriei, deoarece marchează reînvierea naturii şi sunt sărbătoriţi toţi cei care poartă nume de flori.

Duminica Floriilor este cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele şi care deschide Săptămâna Mare, când toată lumea se pregăteşte pentru Învierea Domnului. Tot acum este şi dezlegarea la peşte.

Oamenii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care apoi le pun la geamuri sau la uşi. Salcia sfinţită apără casa de rele.

Acum, fetele trebuie să agaţe mărţişorul purtat  pe ramurile unui pom înflorit, ca băieţii să fie atraşi de ele, precum un pom în floare atrage privirile şi admiraţia.

Mai demult se spunea că cine se spală pe cap în ziua de Florii cu apă nesfinţită sau care nu e descântată, riscă să încărunţească.

Se mai spune că aşa cum e vremea de Florii, la fel va fi şi de Paşti.

Pe această cale, le spunem „La mulţi ani!” tuturor celor care poartă nume de floare.

BSG
About The Author

4 Mesaje:


 • By Calin Andreea Daniela 08 apr. 2012

  Sper ca anul asta sa nu fie vremea de Pasti ca cea de Florii…

 • By Iles Marinela 08 apr. 2012

  Impresionant articol!

 • By Iles Marinela 08 apr. 2012

  Impresionant articol!Foarte frumos.

 • By ionescu elena 08 apr. 2012

  ziua de flori este cea mai frumoasa zi de sarbatoere crengutele de salci simbolizeaza renvierea naturii apropierea nasteri DOMNULUI.este un prilej de sarbatoare pentru toti care se numesc florin florica etc.le urez la multi ani

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate