Cum sunt cei născuți în fiecare lună a anului și pietrele lor prețioase | BSG

Cum sunt cei născuți în fiecare lună a anului și pietrele lor prețioase

By There are no tags 7 comments

piatra_luna_nastere

Luna în care ne naștem ne poate influența, într-un fel sau altul, destinul. Facem parte din Univers, și, vrem, nu vrem, trebuie să ne supunem legilor lui. Așadar, luna în care am făcut cunoștință cu lumea ne poate spune fel de persoane suntem, ce carieră ni se potrivește, cum privim lumea etc.
De asemenea, fiecare lună are câte una sau două pietre prețioase sau semiprețioase, care, purtate de cei născuți în luna respectivă, aduc un plus de energie și frumusețe, putând face față mai ușor greutăților vieții. În anul 1912 a fost lansată de către Asociația Națională a Bijutierilor din SUA o listă a pietrelor prețioase, asociate cu fiecare lună a anului. Această listă a devenit un standard modern, acceptat la nivel mondial.

Ianuarie e prima lună din an, iar celor născuți acum le place să lucreze cu copiii, nu se dau înapoi de la nimic, sunt ambițioși, energici și încăpățânați, iubitori, dar și critici. Le place să îi învețe pe alții ce știu, de aceea pot fi buni profesori. Piatra acestei luni este granatul.
Februarie este luna artiștilor. Cei născuți acum au o înclinație spre frumos. Sunt sociabili și iubesc libertatea. Nu sunt persoane supuse, care să trăiască „sub papuc”. Piatra lor e ametistul.
Martie aduce pe lume persoane veșnic îndrăgostite. Cei născuți acum adoră să fie în centrul atenției, le place ordinea, dar nu prea le place munca. Au înclinație în a deveni piloți, politicieni sau muzicieni. Piatra lor e acvamarinul.
Aprilie e luna în care s-au născut marii dictatori, precum Stalin sau Hitler. Așadar, sunt persoane cărora le place ca oamenii să-i urmeze, vor ca toate lucrurile să fie așezate la locul lor, acolo unde trebuie, și privesc viața ca pe o aventură. Sunt persoane geloase, care nu uită atunci când li s-a făcut un rău. Piatra lunii aprilie e diamantul.
Mai este luna liderilor. De aceea, mulți născuți acum urmează o carieră politică. Le plac călătoriile și sunt buni prieteni cu drumul. Sunt oameni creativi, și îi pot influența ușor pe cei din jur. Smaraldul e piatra lunii mai.
Iunie a adus pe lume cei mai mulți câștigători ai premiului Nobel. Sunt ființe sensibile și încăpățânate, cu un simț al umorului bine dezvoltat. Perle sau piatra lunii aparțin acestei luni.
Iulie e luna în care se nasc marii arhitecți. Cei născuți acum sunt persoane de încredere, care știu să păstreze un secret. Se consideră superiori celorlalți, și le place să muncească, atât fizic, cât și intelectual. Piatra lor e rubinul.
August e luna oamenilor care știu cum să se facă plăcuți. Mulți președinți s-au născut în această lună, dar august a adus și ingineri foarte buni. Piatra lunii august e peridotul.
Septembrie e luna în care se nasc persoanele ordonate, calde și sensibile, oferind sprijin celor din jur. Se uită la cele mai mici detalii și întorc problema pe toate părțile, când trebuie să rezolve ceva. Pot fi buni sportivi sau fizicieni. Piatra lor e safirul.
Octombrie a adus pe lumeni persoane sincere, care spun pe față ce gândesc, fără ocolișuri. Sunt prietenoși, sunt ași în arta comunicării și știu cum să socialzeze. Opalul și turmalina sunt pietrele lunii octombrie.
În noiembrie se nasc oamenii cu viziune și multe genii s-au născut în această lună. Le place atmosfera caldă de acasă, le plac provocările și duc la bun sfârșit ce au început. Piatra lor e topazul galben sau citrinul.
Decembrie aduce pe lume persoane impulsive, care se enervează ușor, dar la fel și iartă. Le place să se simtă „buricul pământului” și să fie lăudați. Sunt prieteni loiali și sunt generoși. Piatra lor e turcoazul sau topazul albastru.

BSG
About The Author

7 Mesaje:


 • By winter 17 apr. 2013

  Un articol foarte dragut, multumim!

 • By Maria 25 apr. 2013

  N-am mai auzit de peridot, dar imi place culoarea. Eu stiam parca de chihlimbar …. sau aia era pe zodii.

 • By todor ilona (miercurea nirajului) 31 mart. 2014

  un articol farte bun va multumesc

 • By malancus anca (baia sprie) 31 mart. 2014

  Topazul albastru si ochii mei sunt slbastrii.multumesc pt informatie nu stiam de piatra norocoasa.

 • By Nemeth Carmen (Sfantu Gheorghe) 31 mart. 2014

  Smaraldul este piatra mea,exact culoarea ochilor mei 🙂

 • By MIA ȚURA (CETĂȚELE) 01 apr. 2014

  sunt născută în luna iulie și îmi place piatra prețioasă

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate