Cum este folosit aurul în electronicã şi medicinã | BSG

Cum este folosit aurul în electronicã şi medicinã

Aurul reprezintã unul dintre cele mai preţioase metale din lume, el fiind folosit într-o gamã largã de industrii, printre care electronicã şi medicinã.

Preţiosul metal se foloseste la scarã largã în electronicã: 150 de tone de aur sunt consumate, în fiecare an, în aceasta industrie. Aurul este un excelent conductor de electricitate şi reflectã cãldura, iar aceste calitãţi îl fac incredibil de folositor în electronicã şi telecomunicaţii. Există aur în telefoanele mobile, în calculatoarele de buzunar, în computerele de pe birou, dar şi în echipamente mult mai complexe, precum rachete sau componente ale avioanelor ori rachetelor.

Aurul este folosit în producerea multor echipamente medicale, iar unele combinaţii care conţin aur s-au dovedit deja eficiente în tratarea unor boli precum artrita, reumatismul, inflamaţiile sau chiar cancerul. Sã nu uităm de aurul folosit în stomatologie şi nici de firele de aur folosite în producerea stimulatoarelor cardiace ori implanturilor.

BSG
About The Author

2 Mesaje:


  • By Calin Andreea Daniela 27 apr. 2012

    eu sunt alergica la alte metale inafara de aur si argint…imi fac rana… totusi am mai purtat si alte metale, asumandu-mi acest risc, pentru ca stiam ca daca voi purta imediat aur, rana imi va trece imediat:)

  • By Marin ionel (Bucuresti) 13 ian. 2016

    Ms mult.ma ajutat la teme si am luat nota 10

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate