Cufărul cu comori | BSG

Cufărul cu comori

Pentru om, asta este Pământul: un cufăr imens cu comori. Iar omul, înarmat cu ştiinţa sa, a reuşit să le descopere şi să le valorifice de-a lungul timpului.
Aceste comori se găsesc peste tot în jurul nostru şi sunt ca un sac fără fund. Unele se găsesc în aer, altele în apă, unele în creierii munţilor, iar altele sub ape.  În pământ găsim cărbuni, ţiţei, gaze naturale, sare, şi nenumărate şi diversr minereuri şi minerale.
Chiar şi aerul şi apa sunt comori nepreţuite. Pe lângă faptul că fără ele n-am putea trăi, ele ne pun la dispoziţie, foarte ieftin, energia electrică, prin acţionarea centralelor eoliene şi hidraulice. Aerul oferă industriilor oxigenul, azotul, gazele rare fără de care nu s-ar putea fabrica prea multe produse.
Şi în ţara noastră sunt nenumărate şi variate comori. De la seculare păduri de fag, stejar, brad şi molid care acoperă munţii, la imensele şesuri şi dealuri cu livezi. Să nu mai vorbim de subsolul patriei noastre, care e bogat în cărbune, ţiţei, fier, sare şi gaze naturale. Mai ascund mult aur întovărăşit cu argintul şi multe alte minereuri.  Oare noi, locuitorii acestei ţări, suntem conştienţi că le avem?

BSG
About The Author

2 Mesaje:


  • By anca 16 feb. 2012

    Cu siguranta ca suntem constienti de acest lucru, dar se pare ca cei ce conduc tara si au putere de decizie in ceea ce priveste acest aspect , „nu pot” valorifica bogatiile tarii in interesul acesteia.Avem o gramada de bogatii naturale si nu se tine cont de acestea.Valorificandu-le automat va creste valorea si prestigiul unei natiuni.Cred ca marea problema este gestionarea incorecta a acestor bogatii sau simpla nepasare.

  • By iulia 17 feb. 2012

    Am mostenit o tara bogata si frumoasa, pacat ca cei care o conduc ar vinde-o bucata cu bucata la pret de nimic. Ei au alte interese, se pare ca nu inteleg ca aceste resurse naturale reprezinta putere si bogatie si valorificarea lor de catre stat, in interes national ar sustine economia pe termen lung… Acest ,, cufar cu comori” reprezinta patrimoniu national, iar proasta gestionare a sa nu inseamna altceva decat lipsa de demnitate, de pasare si de nationalism.

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate