Cristalele și ghicitul în globul de cristal | BSG

Cristalele și ghicitul în globul de cristal

glob_de_cristalCuvântul „cristal” vine de la grecescul krystallos, unde krios înseamnă gheață și talos, care, în limba greacă înseamnă „taie”, iar în dialectul cretan – „soarele”. Cristalele constituie o substanță minerală solidă, omogenă, având o structură internă regulată.

Cristalizarea se produce atunci când o substanță ia forme geometrice încadrate în laturi plane și netede, denumite fațete sau fețe.

O parte din cristale sunt transparente, cele alese pentru a fi pietre prețioase fiind asociate cu perfecțiunea și limpezimea.

În jurul nostru. pretutindeni, sunt cristale, chiar dacă multe dintre ele nu sunt nici perfecte, nici transparente. Rocile care formează Pământul, Luna și meteoriții sunt alcătuite din minerale care, la rândul lor, sunt formate din cristale. Cristalele alcătuiesc munții sau fundul oceanelor, precum și nisipul plajelor pe care călcăm

Chiar și adrenalina, hormonul produs de organism pentru a-l ajuta să facă față stresului, are o structură cristalină.

Cristalelor li s-au atribuit dintotdeauna calități miraculoase. Cuarțul este cel mai cunoscut material pentru globurile de cristal. Dar mai erau folosite la „ghicit” și oglinzile, oțelul șlefuit sau alte materiale, precum și suprafața apei.

Globurile de cristal au fost utilizate pentru a le prezice oamenilor viitorul, încă din Antichitate, de pe vremea grecilor și romanilor antici. Cel care ghicește în cristal privește cu mare atenție suprafața șlefuită, până când nu se mai poate concentra. Atunci, în locul globului vede o perdea de ceață care îl ajură să aibă „vziuni” în globul de cristal, interpretate ca răspunsuri la întrebările puse de cel care dorește să i se prezică viitorul.

Bibliografie: R.F. Symes, R.R. Harding, Cristale şi pietre preţioase, editura Enciclopedii vizuale,  2005.

BSG
About The Author

3 Mesaje:


 • By Adrian 07 mai 2014

  globul de cristal a avut mai degraba functii terapeutice, pentru armonizare energetica. cu ghicitul e mai greu. https://www.globulmagic.ro

 • By Claudia raulet (Petrosani ) 20 mai 2018

  Buna ma numesc claudia am 21 de ani si sunt din zidia gemeni as dori si eu sami aflu destinul
  Cu mare drag claudia

 • By Drăghici Florentina (Giurgiu) 20 iul. 2018

  Iubire si vitor

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate