Cristalele din viaţa noastră | BSG

cristale_zahărCristalele sunt omniprezente. Folosim zilnic, poate fără să ne dăm seama, zeci de cristale, în gospodărie sau în afara ei. Există cristale în gheaţa din congelator, cristale de zahăr în dulapul de bucătărie. Peste 100 de milioane de tone de zahăr sunt creistalizate, în fiecare an, în rafinării, deoarece zahărul, când este extras din sfecla  sau trestia de zahăr, se află în stare lichidă.

Găsim cristale de vitamina C şi de aspirină în sertarul cu medicamente. Pastilele de vitamina C conţin cristale de  acid absorbic. Este o substanţă cristalină, de culoare albă, care intră în compoziţia citricelor, tomatelor şi legumelor verzi. Vitaminele, luate în cantităţi mici, sunt esenţiale pentru sănătatea omului. Organismul nostru nu le poate produce, aşa că trebuie asimilate prin hrană.

Mai sunt cristale de tartrat în sticla de vin şi cipuri de cristale de siliciu în maşina de spălat sau frigider.

Telefonul, televizorul, radioul şi aparatul foto funcţionează pe bază de cristale; bicicletele şi maşinile se acoperă de rugină, cu alte cuvinte, se cristalizează. Iar casele sunt construite din materiale care, în mare parte, sunt cristaline.

Mulţi oameni poartă zilnic bijuterii care conţin pietre preţioase sau semipreţioase. De asemenea, există cristale minuscule de cuarţ în multe din ceasurile de mână, rubinul fiind utilizat, de asemenea, aici.

Monitoarele multor calculatoare sunt făcute din cristale lichide care, deşi curg ca un lichid, au molecule dispuse ca cele din cristale, precum şi proprietăţi ale cristalelor. Electricitatea reordonează moleculele, astfel încât ele absorb sau reflectă lumina, adică se întunecă sau se luminează.

Bibliografie: R.F. Symes, R.R. Harding, Cristale şi pietre preţioase, editura Enciclopedii vizuale,  2005.

BSG
About The Author

3 Mesaje:


 • By dani 12 iul. 2012

  wouuu. asa lecti cum a fost aceasta am putea invata in fiecare zi.iata ceva ce nu prea bagamin seama, ceva important dar fara a ne arata interesul.

 • By nana 13 iul. 2012

  Este interesant si bine de stiut:cristalele absorb vibratiile tuturor persoanelor cu care intra in contact,fapt pentru care trebuie purificate de catre posesorul final.
  Metode de curatare a unui cristal:
  1-ingropare in sare de mare timp de 1 zi, dupa care se clateste sub jet de apa rece,sau apa curgatoare.
  2-scufundare in argila.Aceasta purificare este valabila in cazul cristaleleor mai putin dure ( care se deterioreaza usor) cum sunt: opal, turcoaza,malahit,jad.
  Dupa curatarea cristalului, urmeaza incarcarea lui,lasandu-l la lumina soarelui, de la rasarit pana la pranz, sau la lumina lumii, in noptile cu luna plina.
  Curatarea si purificarea, se fac periodic,deoarece cristalele se incarca cu energiile negative emanate atat de catre noi, cat si cu cele indreptate spre noi.

 • By Cristalele și ghicitul în globul de cristal | BSG 28 oct. 2013

  […] jurul nostru. pretutindeni, sunt cristale, chiar dacă multe dintre ele nu sunt nici perfecte, nici transparente. Rocile care formează […]

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate