Crăciuniţa | BSG

Tuturor ne plac florile, plantele; iar în acest anotimp ne putem bucura de frumuseţea şi minunăţia unei plante de apartament nepretenţioase şi uşor de îngrijit.

Aceasta este Crăciuniţa, cunoscută şi sub numele de Steaua Crăciunului ( euphorbia pulcherrima).

Crăciuniţa este o plantă deosebită datorită faptului că işi poate schimba culoarea frunzelor în roşu, galben, roz sau crem. Acest proces are loc tocmai în preajma Crăciunului.

Poartă numele de „Steaua Crăciunului” datorită unei legende vechi în care se spune că un copil sărac, dorea să îi ofere lui Isus un dar prin care să-şi exprime întreaga sa iubire faţă de acesta. Astfel, copilul a cules un buchet de flori de pe marginea drumului pe care l-a dus în biserică. Acestea au înflorit chiar în ziua de Crăciun, formând superbe steluţe de flori roşii.

Aşadar, să dăruim „Steaua Craciunului”, ca semn al dragostei şi aprecierii faţă de semenii noştrii.

BSG
About The Author

6 Mesaje:


 • By Alina 15 dec. 2011

  Nana iti multumesc ca mi-ai dat o idee ce sa ii daruesc mamei si bunici mele de craciun.
  Sarbatori fericite !

 • By Ludmila 15 dec. 2011

  E floarea mea de suflet … poate si pentru ca imi sarbatoresc ziua de nastere cu o saptamana inainte de Craciun

 • By Rodica Ghizdareanu 16 dec. 2011

  Este o floare foarte frumoasa, am primit si eu una anul trecut de Craciun, a crescut frumos, dar e tot verde. Ce trebuie sa fac sa aiba frunze rosii?
  Multumesc de raspuns si Craciun fericit!

  • By nana 21 dec. 2011

   Pentru Rodica:se pare ca floarea ta nu era in primul an.Craciunitele infloresc in decembrie ramanand asa pana prin aprilie.In perioada aprilie-septembrie raman verzi.Se pastreaza la caldura , dar nu aproape de sursa si pamantul sa fie mereu umed.Apoi cine are noroc ii mai infloreste prin decembrie pentru a doua oara.Eu am avut una care a inflorit de 2 ori.Acum am primit una imensa sa vedem cum se va comporta.
   Craciun frumos!
   Nana

 • By CATI 16 dec. 2011

  SI EU AM O CRACIUNITA ESTE ADEVARAT CA ESTE CAM MICUTA DAR EU OIUBESC FFF.MULT

 • By nana 28 mart. 2012

  Dragilor, craciunita mea a inflorit pentru a doua oara. Este o minunatie sa o vezi alaturi de ghioceii primaverii..Intradevar, floarea ce-ti este daruita reflecta dragostea celui ce ti-a daruit-o

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate