Comorile ies la suprafaţă | BSG

Comorile ies la suprafaţă

Aşa cum, de secole, pietrele din grădini, obuzele de pe câmpurile de bătălie sau schijele ies la suprafaţă, şi comorile îngropate în pământ, datorită eectului de contractare terestră, sunt împinse, de-a lungul anilor, spre suprafaţă. Excepţiile sunt terenurile mlăştinoase, nisipurile mişcătoare sau dacă sub terenul unde se află ascunsă comoara există vreun râu subteran sau curent de apă.

Comorilor le place să călătorească sub pământ pe o linie lungă – studiată de fizicieni – care le apropie întotdeauna de oameni. De exemplu, on obuz (proiectil de artilerie) de calibru mare, care a intrat în pământ până la o adâncime de patru metri în anul 1918, urcă la suprafaţă pe un teren mediu cu 1, 80 până la 2 metri în patruzeci de ani.

Tezaurele nu se ascund ci, dimpotrivă, se lasă descoperite. În schimb, pământul se mişcă, iar nisipul se adună şi se acumulează pe toată suprafaţa globului.

Pe comori e posibil să călcăm în fiecare zi, sau să le vedem ascunzătorile, fără să ne dăm seama. De exemplu, nişte copii din Fontenay au dat peste un cufăr plin cu ludovici din aur şi cu diamante. Sau nişte cercetaşi din ai lui Saint – Wandrille, au găsit ascunse într-un zid cinci sute de monede din aur.

Aşa că, fiţi atenţi pe unde mergeţi! 🙂

Bibliografie: Charroux, Robert, Comorile lumii, Bucureşti, editura Lucman, 2007, traducere de Dan Adrian Olaru.

BSG
About The Author

1 Mesaje:Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate