Ce înseamnă dacă visezi bani, aur și bijuterii, în tradiția românească | BSG

Ce înseamnă dacă visezi bani, aur și bijuterii, în tradiția românească

vis - aurDintotdeauna, oamenii au crezut că visul are legătură cu realitatea, că prevestește ceva ce urmează să se întâmple. De-a lungul anilor, de milenii chiar, s-a transmis prin viu grai tălmăcirea viselor. Oamenii au observat că, atunci când visează ceva, se va întâmpla un anumit lucru în realitate. Astfel s-au născut și cărțile de vise.

Iată mai jos câteva interpretări ale viselor, luate dintr-o carte românească de vise:

  • Bani –  când visezi bani, înseamnă că cineva vorbește mult despre tine. Dacă visezi că primești bani, s-ar putea să urmeze, după un timp, o călătorie. Dacă în vis ai bani, viața îți va fi mai ușoară. În schimb, dacă visezi că găsești bani, înseamnă că vei pierde o parte din banii pe care deja i-ai adunat. Dacă numeri bani în vis, în viața reală vei avea parte de noroc. Banii de argint înseamnă că vei face afaceri profitabile.
  • Aur – dacă vezi în vis bani de aur, tu sau cineva apropiat va pleca într-o călătorie. Dacă visezi o grămadă de aur, sau aur mai mult la un loc, înseamnă că te vei îmbogăți, dar asta nu-ți va aduce fericirea deplină, pentru că viața ta va rămâne tot complicată. Dacă visezi aurul că strălucește, înseamnă că-ți vei cheltui anii. Dacă visezi că furi aur, te vei certa cu persoana iubită. Vas de aur în vis înseamnă prosperitate, mărire, demnitate.
  • Bogății, îmbogățire – dacă visezi că ești bogat, și în vis te comporți ca un om bogat, înseamnă că vei avea parte de avansare la locul de muncă. Însă dacă visezi că te îmbogățești dintr-odată, este foarte posibil ca în viața de zi cu zi să-ți pierzi banii. Se mai spune că dacă omul care se visează bogat e bun la suflet, se va îmbogăți și în viața reală, dar dacă are suflet rău și se visează bogat, va sărăci.
  • Comori – dacă visezi că găsești o comoară, vei trăi evenimente plăcute și vei avea profit. Dacă comoara este mică, o bucurie va avea loc în viața ta.
  • Lanț de aur – dacă visezi lanț de aur, trebuie să ai mare grijă, pentru că e în joc onoarea ta. Mai multe lanțuri dacă visezi, mare atenție să nu fii păgubit. Dacă visezi lanț de fier, înseamnă viață lungă și sănătate.
  • Inel de aur – dacă visezi inel de aur, e un semn bun. Vei avea parte de câștig. Dacă inelul sau inelele sunt prețioase, au pietre, sau sunt din aur, argint sau platină, înseamnă că te vei îndrăgosti și vei pune foarte mult suflet în relație. Dacă visezi inel de fier, înseamnă că va trebui să duci la bun sfârșit o muncă grea. Dacă visezi că dăruiești un inel, urmează un moment de cumpănă în viața ta, un moment mai dificil. Dacă visezi că primești un inel, vei avea parte de dragoste, dar vor fi momente când vei pune sub semnul întrebării sentimentele celuilalt. Dacă inelul primit în vis are piatră sau pietre prețioase sau semiprețioase, vei reuși în ceea ce ți-ai propus, și puterea ta lăuntrică va crește. Dacă visezi că furi un inel, nu vei avea spor în ceea ce vei face.
  • Cercei – cerceii în vis, dacă i-ai găsit, înseamnă că vei avea succes. Dacă visezi că porți cercei, vei avea parte de drumeții, călătorii. Dacă, însă, porți numai un cercel, mare atenție, pentru că prevestește ghinion. Dacă visezi că vinzi cercei, înseamnă că norocul îți surâde, și poți juca la loto sau jocuri de noroc.

Bibliografie: Carte românească de vise, București, editura Călin, 2003.

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate