Ce bijuterii se poartă în secolul XXI | BSG

Ce bijuterii se poartă în secolul XXI

bijuterii_aur_modaCa și în domeniul vestimentar, și în materie de bijuterii există o modă, care se schimbă în permanență.

Teofil Gridan ne spune că în secolul XXI, arta bijuteriilor va merge pe drumuri tradiționale, cu bijuterii după vechile canoane. Însă în ceea ce privește pietrele, cele prețioase vor fi pe locul doi, preferându-se cele sintetice, sau mineralele cu colorit mai rar, sau perlele baroc.

Regele metalelor rămâne tot aurul, care, cu sclipirea și strălucirea lui asigură farmecul celui care îl poartă, dar și puterea și opulența. Aurul iese întotdeauna în evidență, fiind sinonim cu frumusețea și măreția.

Inspirația din natură rămâne pe primul loc pentru creațiile artistice în domeniul bijuteriilor, temele  din faună și floră fiind cele preferate. Frumusețile naturii, de la frunze și flori la animale precum leoparzii, leii, păsările sau chiar delfinii încă inspiră artiștii moderni, rămânând în top.

Diamantul sau briliantul, montat pe un inel de aur sau platină nu și-a pierdut din actualitate, fiind mereu la modă.

Ametistul, opalul sau agatul câștigă din ce în ce mai mult teren și popularitate.

Oricum, pietrele prețioase, aurul, argintul și platina vor fi și în viitor materialul ideal pentru realizarea celor mai frumoase bijuterii. Iar bijuteriile vor dăinui veșnic, deoarece îl fac pe om să se simtă mai demn și mai împlinit.

Bibliografie: Gridan, Teofil, Universul Bijuteriilor, editura Enciclopedica, 2003.

 

 

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate