Blestemul faraonilor | BSG

blestem-faraoniSe spune că blestemul faraonilor i-a atins pe toţi cei care au contribuit la profanarea mormintelor acestora. Unii spun că au fost doar coincidenţe, însă, totuşi, par a fi prea mari să fie numai nişte simple coincidenţe, mai ales că se ştie că egiptenii practicau magia neagră.

Totul a început în anul 1922, cu căutarea și descoperirea mormântului Faraonului Tutankhamon,  găsit în Egipt, în Valea Regilor

Descoperirea a avut loc  sub conducerea arheologului egiptolog Howard Carter, susţinut financiar de nobilul englez, Lordul Carnarvon, lord care, la câteva luni de la descoperire, a murit înţepat de o muscă. A urmat apoi o pană de electricitate, rămasă neexplicată, care a cufundat întregul oraş Cairo într-un întuneric total. Fratele lordului Carnavon şi infirmiera acestuia au fost cei care au avut parte de o moarte brutală după aceea, urmaţi de lady Carnavon şi de secretarul ei.

Mai târziu, în 1967, cu ocazia expunerii la Grand Palais a mumiei lui Tutankhamon şi a tezaurului său,  izbucnit o furtună violentă, în timpul căreia ministrul egiptean al culturii a căzut în plină stradă şi a fost călcat de un camion. În cursul primei nopţi, seria a continuat cu paznicul de la Grand Palais, care a murit în urma unei parailzii fulgerătoare. Aproape în acelaşi timp, la Cairo, Mohamed Medhi, şeful Serviciului de Antichităţi Egiptene, a murit în urma unei hemoragii cerebrale (el a fost cel care a dat acordul pentru această expoziţie la Paris). Alt acord, pentru expunerea expoziţiei la British Museum a fost dat de Kamel Marhez, diplomatul care a fost răpus tot de o hemoragie cerebrală.

Ce ziceţi, sunt doar coincidenţe, având în vedere şi inscripţia de pe mormântul faraonului: „Moartea îl va secera cu a ei coasă pe cel ce va tulbura liniştea faraonului”?

 Bibliografie: Richard Bessiere, Comorile pierdute ale omenirii, Bucureşti, Editura Litera, 2010.

BSG
About The Author

2 Mesaje:


 • By Gicu 27 mart. 2012

  Foarte interesant articol. Nu ascund ca am mai citit despre acest subiect iar unii autori, despre alte morti „suspecte”, spun ca ar fi cauzate de o bacterie sau de o ciuperca ce la fel de bine ar putea sa se dezvolte independent de vreo vointa a omului in acel mediu al incaperii unde s-a aflat atat timp mumia.
  Pe de alta parte… “Moartea îl va secera cu a ei coasă pe cel ce va tulbura liniştea faraonului”, ok, inteleg asta dar, pe cei ce nu-i tulbura linistea, nu-i secera moartea? Chestie de interpretare 🙂
  Pentru a intelege o parte din mecanismele logicii care au dus la scrierea acelor cuvinte ar trebui sa incepem cu eliminarea multor informatii ce le detinem noi, oamenii de azi, apoi sa incercam sa ne inducem o stare de frica paranoiaca fata de tot ce nu putem explica prin lipsa informatiilor pe care tocmai le-am eliminat. Probabil ne vom apropia astfel de posibilitatea de a concepe o fraza care sa functioneze mai bine decat o cohorta de paznici, desigur doar in cazul in care avem de a face cu raufacatori cu o scoala cat de cat.
  De la acest exemplu si pana la realitatea actuala in care se fac eforturi serioase la nivel de guvern pentru a pastra nivelul scazut de cultura in randul electoratului, nu este mult de dedus.
  Nimic nou sub soare, nu m-as mira deloc sa vad pe un afis electoral: Focul Gheenei ii va arde o mie de ani pe cei ce nu ma vor vota.

 • By Irindea Elena 31 mart. 2012

  Super! Am vazut un documentar pe aceasta tema in Valencia intr-un superb parc acvatic. Era o constructie extrem de ingenioasa, dar spectaculoasa! In interior se proiectau filme 3D, printre care si acest documentar care m-a lasat fara cuvinte!!! Felicitari pentru un asemenea articol!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate