Blestemul diamantului Koh-i-Noor (unul din cele mai mari diamante din lume) | BSG

Blestemul diamantului Koh-i-Noor (unul din cele mai mari diamante din lume)

Unul dintre cele mai vestite diamante este Koh-i-Noor,  poate fi admirat în Turnul Londrei, după ce soţia lui George al V-lea, Mary, a renunţat să-l mai poarte, din cauza legendei care circulă în jurul diamantului, chiar dacă se spune că numai bărbaţii care îl poartă vor pieri.

Povestea diamantului vestit începe în secolul al XIV-lea, când mai mulţi seniori au găsit piatra superbă în râul indian Godavari. Spre deosebire de alte pietre, Koh-i-Noor nu a fost niciodată vândut, ci a ajuns în posesia numeroşilor proprietari în urma unor crime, jafuri sau cuceriri.

Denumirea diamantului vine din limba persană, Koh-i-Noor însemnând “muntele de lumină”.

În anul 1526, Baber, un sultan fondator al dinastiei mongole, a furat faimosul diamant. El şi succesorii săi au avut un sfârşit tragic, după care, în anul 1739, diamantul blestemat a devenit proprietatea lui Nadir Şah, care, după ce a jefuit oraşul Delhi, l-a dus în Persia. Diamantul şi-a îndeplinit încă o dată blestemul, şi sultanul şi-a găsit sfârşitul tragic.

Pe la jumătatea secolului al XIX-lea, Koh-i-Noor a ajuns în mâna englezilor. În acea perioadă crimele, asasinatele, jafurile şi înşelătoriile s-au ţinut lanţ, întărindu-se ideea că cine intră în posesia lui era lovit de destin. În acest fel, diamantul cel mai frumos şi râvnit din lume se transformase în cel mai mare blestem pe care cineva îl putea înfrunta. Nici un suveran englez nu a îndrăznit să-l poarte; toţi îl admirau, dar nu îndrăzneau să-l atingă.
Regina Victoria a dorit să-l monteze într-o broşă, dar a renunţat, iar astfel a ajuns în posesia reginei Mary. Aceasta l-a purtat pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care a renunţat la el. Blestemul nu s-a manifestat în cazul reginei Mary, poate pentru că l-a dobândit pe o cale onestă, dar cu toate acestea, misterioasa piatră poartă o adevărată încărcătură energetică ce se manifestă sub forma unui blestem când posesorul său devine violent.
El a fost montat şi pe coroana Reginei Elisabeta, care a fost ultima persoană care a purtat faimoasa piatră.
BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate