Bijuteriile de ieri şi de azi | BSG

Bijuteriile de ieri şi de azi

Încă din cele mai îndepărtate timpuri au fost descoperite diverse bijuterii ce aparțineau diferitelor culturi existente pe Glob. Cele mai vechi sunt datate încă de acum 75.000 de ani, fiind descoperite în Africa, în Peștera Blombos ( mărgele perforate din cochilie de melci). Începând cu epoca bronzului, ele au fost confecționate și din metale.

La egiptenii antici avem printre primele bijuterii din aur. Ele purtau, se pare, un rol deosebit în etalarea statutului social și religios, și aveau o mare importanță chiar și după moarte. Fiecare egiptean era înmormântat împreună cu bijuteriile lui.  De aici și până azi avem o foarte mare diversitate de bijuterii, specifică fiecărui perioade istorice, curent religios, politic.

Cred că bijuteriile au fost și vor rămâne întotdeauna cea mai accesibilă metodă de a-ți etala valoarea și statutul social, adeziunea religioasă, apartenența la un grup. Bijuteriile din aur sunt și cea mai bună metodă de a economisi și a investi banii. Un leu de azi în aur face cât 10 lei de mâine în „plastic”. Nu?

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate