Aurul – regele metalelor | BSG

Aurul – regele metalelor

By There are no tags 0 comments

Datorită faptului că aurul se găseşte în natură sub formă nativă, se consideră că a fost primul metal cunoscut de oameni, acum 17 000 de ani.

Cum am mai spus şi în alt articol, aurul este atât de valoros datorită proprietăţilor pe care le are: nu se oxidează, este maleabil şi ductil (adică poate fi întins în foi subțiri la temperatură inferioară aceleia de topire). De asemenea, culoarea plăcută şi strălucirea deosebită pe care o are aurul, îl face atât de valoros.

Preţul aurului se datorează rarităţii sale. Tocmai de aceea, în industrie se folosesc cantităţi mici de aur, nefiind un metal care să definească dezvoltarea acesteia. Există o vorbă care spune că „Dacă întreaga suprafaţă a pământului ar fi alcătuită din aur, oamenii s-ar omorî pentru un pumn de argilă.”

În viaţa economică, aurul este o marfă intermediară, dar el serveşte mai ales ca „etalon”. Moneda are ca suport sigur aurul.

Aurul a fost şi va rămâne singura investiţie sigură. De aceea, pe timp de criză, când monedele par a fi fără nici un fel de rădăcină, multă lume investeşte în metalul preţios care nu se va devaloriza niciodată: aurul.

Bibliografie: Brana, Viorel, Sunt epuizabile resursele minerale?, Bucureşti, Editura Tehnică, 1983.

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate