Aurul - o valoare sigură într-o lume nesigură | BSG

Aurul – o valoare sigură într-o lume nesigură

investitie aurArgumente că preţul aurului este şi va fi într-o continuă creştere am mai dat şi în alte articole. Iată aici alte argumente în favoarea acestei afirmaţii, care confirmă faptul că aurul a fost şi va rămâne cea mai sigură valoare şi, totodată, o escaladă continuă a preţului aurului:

  • fenomenele de criză şi conflictele deschise din diferite zone ale lumii
  • agravarea tendinţelor protecţioniste odată cu încetinirea creşterii economice (protecţionismul este o politică economică a unui stat, care urmărește protejarea temporară, parțială sau totală a industriei și a agriculturii indigene, prin aplicarea unui regim vamal cu tarife ridicate la mărfurile de import, prin restricții valutare etc).
  • majorarea preţului ţiţeiului şi situaţia critică a aprovizionării cu ţiţei. Acest fapt va contribui la creşterea inflaţiei şi, în acelaşi timp, la scăderea puterii de cumpărare a banilor
  • problemele financiare ale ţărilor în curs de dezvoltare care trebuie să facă faţă unor datorii externe în continuă creştere.

Toţi aceşti factori au întărit convingerea unor cercuri largi de investitori, atât particulari, cât şi oficialităţi, că a investi în aur este o afacere profitabilă.

Bibliografie: Murgu, Nicolae; Isărescu, Mugur, Aurul, mit şi realitate, Iaşi, Editura Junimea, 1981.

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate