Aurul lui Attila, regele hunilor | BSG

Aurul lui Attila, regele hunilor

Attila, regele hunilor (din 434-453) a cucerit întreaga Europă cu hoardele sale de călăreţi, fiind supranumit şi „biciul lui Dumnezeu”. Despre el s-au scris foarte multe, dar nici în ziua de azi nu s-au descoperit mormântul său şi uriaşa comoară de aur îngropată împreună cu el.

Capitala regelui hun, al cărei nume nu s-a păstrat, se afla în Ungaria, în apropierea oraşului Tokay, care este renumit pentru vinul său. De aici pornea armata sa de ostaşi viteji, călare pe cai mici şi rapizi, pentru a supune popoare şi a prăda ţări.

Până şi puternicul Imperiu Roman s-a clătinat sub loviturile sale. Se spune că împăratul roman Teodosiu al II-lea, care a domnit din 408 şi până la moartea sa, îi dădea în fiecare an 2100 livre de aur regelui Attila, astfel asigurându-şi liniştea.

Chiar şi Papa Leon I (440-461) i-a plătit multe care de aur regelui hunilor în anul 453, pentru a putea încheia pacea.

Attila,  despre care se spune că nu a fost rănit în nici o bătălie, deşi călărea în fruntea hoardelor sale, a murit în noaptea nunţii, în 453, d. Hr.

În cursul temutelor raiduri, hunii au prădat în secolul V d. Hr. mari cantităţi de aur, argint şi pietre preţioase. O mare parte din ele ae află şi astăzi ascunse, şi nimeni nu ştie unde.

Se spune că Attila a fost înmormântat în trei sicrie.  Sicriul interior e din aur, al doilea e din argint, iar al treilea din fier. Alături de Attila s-ar afla armele sale şi însemne regale, cele mai preţioase arme ale adversarilor săi, obiecte personale şi podoabe, precum şi aur, argint şi pietre preţioase cu lăzile. Se ştie doar poziţia aproximativă a mormântului: la sud-est de Budapesta, pe un deal înconjurat de o câmpie întinsă.

BSG
About The Author

4 Mesaje:


 • By UNGURU 11 nov. 2011

  ,,sud est de Budapesta„ deal inconjurat de o cimpie intinsa „ si in completare ….si un turn de aparare vechi ….don jonul din satul Cheresig comuna Toboliu din Romania zona de nord vest se potriveste perfect cu descrierea ,iar in zona exista si o legenda legata de o comoarta ferecata cu 7 lacate din zona donjonului care este chiar in zona de granitza intre Romania si Ungaria ,comoara care zicese ar apartine unui imparat hun care si-a trait viata in cimpia panonica si a fost ingropat la baza donjonului …legenda sau adevar ? Instructive si educative sunt articolele de pe acest blog ,am sa mai trec pe aici , pentru a gasi comori ale cunoasteri ,comori ale umanitati pentru umanitate asa zice se si vine vorba :)))))))))))))))))))) BGS te saluta UNGURU.

 • By Goina Amalia 13 mart. 2012

  BGS amanet cel mai bun prieten la nevoie. Eu sunt un client de cativa ani si sunt multumita si prezinta multa incredere. Tineti-o tot asa si multi ani de acum inainte pt ca avem nevoie de voi.

 • By victor catana (arad) 28 apr. 2014

  vrea sa iau legatura cu o persoana in care sa pot avea incredere si binenteles aparatura pt ca cred ca ce sa gasit pana acum nu e mormantul lui attila doar presupuneri eu cred ca am gasit mormantul lui si daca nu e oricum sunt trei lazi sau sicrie..ma gasiti aici .nr tel 0749542010

 • By Bianca (Chisinau) 20 mai 2014

  Multumesc!!!!Este exact ce am nevoie!!! Informatie scurta,concisa pe intelesul tuturor!!!!! Si inca o data MULTUMESC!!!!!!!!!!

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate