Aurul în cosmetică | BSG

Aurul are multiple utilizări: în chimie, industrie, medicină, bijuterii, alimentaţie, electronică şi, mai nou e des utilizat şi în… cosmetică.

Se ştie că aurul are proprietăţi anti – inflamatorii şi se foloseşte ca produse farmaceutice în tratamentul artritei. El nu intră în reacţii chimice în interiorul organismului uman. În soluţiile injectabile moderne, aurul ajută la reducerea durerilor reumatice.

Tocmai datorită proprietăţilor anti – inflamatorii s-au produs măşti pentru faţă care conţin aur. Asta pentru că s-a dovedit că aurul are efect pozitiv şi asupra pielii, dându-i elasticitate şi fermitate.

Chiar şi Cleopatra folosea măşti din aur. Aşadar, calităţile cosmetice ale aurului erau cunoscute încă din Antichitate.

Mai nou se fac chiar implanturi a unor fire se aur sub piele, care sunt aşezate într-o structură de tip „plasă”. Aceste fire  cu un grad de puritate de 99,99%, şi grosime de 0,1 mm susţin pielea şi stimuleaă producţia de colagen şi a fibrelor de elastină. În zona în care au fost implantate firele este stimulată apariţia de noi vase sangvine, iar astfel pielea devine mai fermă.

  O altă variantă  de întinerire cu ajutorul acestui metal preţios ar fi acupunctura facială efectuată cu ace placate cu aur.

BSG
About The Author

6 Mesaje:


 • By Calin Andreea Daniela 02 mai 2012

  o fi bun, dar trebuie sa iti si permiti un asemenea lux…

 • By Zita 02 mai 2012

  Recent am citit intr-o revista despre un asemenea tratament VIP cu aur de 24K anti-age…daca totusi sunt cititoare interesate spa-ul era din Bucuresti si o astfel de terapie dureaza 120min…:-)

  • By Roxana Popescu 03 mai 2012

   Si costa…? M-as rasfata si eu 2 ore asa…:-P

   • By Bertus 03 mai 2012

    Pentru cei care nu sunt dispuţi să dea câteva sute de euro pentru o cremă/mască cu aur,cei de la Guerlain comercializează pentru aproximativ 75 de dolari L’Or Radiance Concentrate with Pure Gold, o bază de machiaj conţinând particule de aur de 24 de carate.
    Un implant cu fire de aur costă aproximativ 2.000 de lire sterline, iar tratamentul este ţine 5-10 ani, timp în care suturile de aur sunt descompuse de către corp.

   • By Zita 03 mai 2012

    Numai 300lei…plus drumul dus-intors pana la Bucuresti…:-)….cred ca merita

 • By Norica 03 mai 2012

  pentru doamnele si domnisoarele care-si doresc intradevar o manichiura superba am aflat ca , mai nou se pun si unghii din aur care costa intre 500 si 1500 de euro o unghie.acestea se pun chiar la noi in tara , mai exact in Bucuresti la salonul unei vedete

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate