Aurul - fișă astrologică | BSG

Aurul – fișă astrologică

soare_aurAurul a fascinat omul dintotdeauna, însoțindu-l în permanență. Acest metal nobil a fost mereu o sursă de inspirație pentru artiști – de la pictori la compozitori, scriitori sau bijutieri.

Astrul care corespunde aurului este Soarele, datorită culorii și strălucirii, a căldurii pe care o transmite, dar și faptului că Soarele, precum aurul, trimite cu gândul la Divinitate. Elementul soarelui este des întâlnit la daci pe bijuterii, scuturi, harnașamente și multe altele. La fel ca aurul, Soarele este simbolul regalității, dacii considerând soarele ca fiind purificator, dătător de viață, binefăcător. La daci, Anul Nou începea odată cu echinocțiul de primăvară, când Soarele căpăta puteri și natura putea să renască, ajutată de soare. Atunci începeau muncile agricole, tunsul oilor, mineritul, urcatul oilor la munte, pregătirea armatei.

Ziua atribuită aurului este ziua odihnei, Duminica, Sunday (ziua soarelui) în limba engleză. În această zi, omul l-a sărbătorit pe Dumnezeu, în limba română cuvântul venind de la latinescul Dies Dominus – Ziua lui Dumnezeu.

Inima este organul guvernat de aur. Inima este comoara cea mai de preț a omului, de acolo pornind sentimentul de iubire. Există sintagma „inimă de aur” pentru omul care e bun, iubitor, iertător.

Focul este elementul antic corelat aurului. Este un element primordial, un dar al Divinității pentru a-i face omului viața mai ușoară.

Culoarea ce corespunde aurului e galben, zodia, dar și animalul – Leu (23 iulie – 22 august), piatra scumpă – rubinul și chihlimbarul, iar planta – Floarea – Soarelui.

Aurul încetinește îmbătrânirea și îmbunătățește circulația sângelui.

Bibliografie: Galia Maria Gruder, Cartea aurului, de la mit la istorie, București, editura Humanitas, 2005.

BSG
About The Author

Încă nu există mesaje, dar poți fi primulLasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate