Aurul, argintul și bronzul - simbol și semnificații | BSG

Aurul, argintul și bronzul – simbol și semnificații

aur argint bronzConsiderat de alchimiști „secret al pământului”, aurul a fost dintotdeauna simbolul perfecțiunii, al desăvârșirii. Asociat cu soarele, cu lumina și căldura lui, aurul era considerat a fi creat de divinitate. Aurul a fost dintotdeauna simbolul bogăției, al statutului social și al puterii. În trecut, oamenilor de rând nu li se permitea să poarte aur. De aceea, aurul este atribuit învingătorilor, iar cel mai bun primește trofeul sau medalia de aur. Medalia de aur semnifică performanța, absolutul, reușita. De aceea, în sport sau în alte domenii, cel mai bun primește medalia de aur.

Argintul nu a stat niciodată prea departe de aur. Dacă aurul e simbol al soarelui, argintul, alb, este simbol selenar, al lunii. Argintul înseamnă puritate, înțelepciune (albul – argintiu fiind simbol al înțelepciunii din străbuni, ale căror tâmple au albit demult). Pe lângă aur, argintul este cel mai răspândit metal prețios.  Are multe proprietăți similare cu ale aurului, dar este mai ușor și se oxidează mai repede. Vesela sau tacâmurile de argint sunt secretul sănătății multor oameni, deoarece argintul purifică. Argintul are rol de antibiotic, antiinflamator, dezinfectant și antioxidant, iar mai nou este utilizat tot mai mult în medicină. Este considerat al doilea metal prețios, ca valoare, după aur, și de aceea, cel care se clasează pe locul al doilea, primește medalia de argint.

Bronzul este un aliaj de cupru, staniu, aluminiu etc., utilizat la confecționarea unor obiecte decorative sau medaliilor, statuilor și statuetelor, bijuteriilor, etc. Este un metal foarte dur și rezistent, de aceea există vorba din popor: „Are caracter de bronz”, adică de neclintit, stabil și ferm. Bronzul e folosit și în confecționarea clopotelor de la biserici, tocmai datorită rezistenței acestui metal care e situat în topul metalelor. În Dacia preromană, în perioada lui Burebista, până la Decebal, bronzul a fost utilizat îndeosebi pentru confecționarea bijuteriilor sau a vestimentației, meșteșugarii geto – daci cunoscând bine tainele acestui metal. Dar bronzul a fost folosit pentru confecționarea armelor și uneltelor, de la topoare la săbii, încă din mileniul 2 î. Hr. A fost și este un metal valoros și prețuit, de aceea, medalia de bronz e atribuită celui care se situează pe locul al treilea, în competiții sportive sau de altă natură.

BSG
About The Author

1 Mesaje:


  • By dan daniel 14 nov. 2013

    Vrajeala… Adevarata simbolistica sta in ocultism, cele trei metale semnifica ierarhia marilor civilizatii din antichitate, in ordinea puterii … Aurul reprezinta civilizatia babiloniana, argintul pe cea medo-persiana, iar bronzul civilizatia greaca, toate trei imbinate, sunt mostenite de perioada imperiului roman, singurul care a supravietuit pana in zilele noastre, care a imbinat in chip ocult toate elementele paganismului antic, transpus in crestinismul afisat de Vatican. Daca mergem la Biblie, in Daniel veti remarca visul lui Nimrod, explicat de Daniel, acea statuie din cele patru metale, cu semnificatiile de rigoare. Astfel, capul de aur al statuii, reprezinta prima civilizatie pagana din istorie, cea babiloniana, partea de argint reprezinta civilizatia medo-persa, partea de bronz, reprezinta civilizatia greaca, iar picioarele statuii, reprezinta unltima civilizatie inainte de sfarsitul lumii, cea romana, care, dealfel, a incununat toate elemetele celor trei civilizatii anterioare si care, a supravietuit pana in zilele noastre si se manifesta exact asa cum a fost descrisa in Biblie. De urmarit pe You Tube conferintele d-lui Walter Veith, care desluseste foarte pe inteles ce s-a petrecut de-a lungul vremurilor cu civilizatia la modelul ocult (ascuns profanilor).

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate