Animalele pot descoperi comori | BSG

Animalele pot descoperi comori

De multe ori, în descoperirea unor comori legendare, animalele au jucat un rol important.Nu se ştie dacă au vreun miros specific aceste comori, dar se pare că animalele le simt.

În Franţa, lângă Agen, o căţea prepelicar pe nume Totuna a fost scoasă la plimbare de stăpânii săi, pe proprietetea lor. La un momentdat, căţeluşa începuse să se joace pe lângă un stejar gros şi nu a mai vrut să plece de acolo. A început apoi să sape cu lăbuţele în pământ, de parcă ar fi fost vreun os vechi îngropat acolo. A mers la stăpân apoi şi a lătrat la el, încercând să-l ducă la locul unde a săpat. Ce a găsit ea era de fapt o casetă plină cu bani de aur şi cu bijuterii de origine spaniolă.

Tot un animal a fost şi cel care a descoperit comoara cu care s-a construit, la noi în ţară, lângă Arad, Mănăstirea Hodoş – Bodrog.

Se spune că, în acele vremuri, era o cireadă de vite care păștea. Printre acestea era și un taur uriaș, pe care îl chema Hodoș. Acest taur, zi de zi mergea și săpa cu coarnele lângă un pârâu, și numai o văcăriță îl putea stăpâni şi duce seara către casă.
Trecură săptămâni întregi de când taurul tot săpa și, într-o seară, nicidecum nu a vrut să plece din locul respectiv. Atunci, văcărița l-a lovit ca să plece odată, dar taurul, întorcându-se, a împuns-o cu coarnele, iar aceasta a murit. Oamenii au omorât taurul, dar s-au gândit apoi să meargă să vadă totuși ce tot săpa acolo. Mergând la fața locului, oamenii au văzut că se vedea ceva ieșit din pământ. Săpând puțin, și-au dat seama că este colțul unei icoane. Atunci au săpat cu grijă în continuare și au găsit o icoană imensă cu Fecioara Maria și Pruncul Iisus, iar lângă icoană, o căldare plină cu galbeni de aur. Atunci s-au sfătuit toți oamenii acelor locuri, și din acei galbeni au zidit o mânăstire, căreia i-au pus nume Hodoș- Bodrog şi care există şi astăzi.

BSG
About The Author

4 Mesaje:


 • By Calin Andreea Daniela 18 apr. 2012

  cred ca o sa imi iau si eu un animal, atunci :))

 • By iulia 19 apr. 2012

  Animalele au simturi foarte dezvoltate. Ele pot simti lucruri pe care noi, oamenii nu le putem identifica. Unii chiar considera ca ele pot vedea aura oamenilor si pot simti evetualele probleme de sanatate. Fiinte empatice, ele stiu imediat ce stare de spirit avem.Au o intuitie atat de dezvoltata incat presimt catastrofele inainte ca acestea sa aiba loc. Cred ca am avea multe de invatat de le ele.
  Frumos articol!

 • By nana 01 mai 2012

  Animalele ,au un simt deosebit,adevarat.Oamenii gasesc comorile uneori si intamplator.S-a descoperit o comoara la Sankt Petersburg.Muncitorii care renovau o vila au descoperit recent o adevarata comoara:bijuterii,seturi de tacamuri din argint,oglinzi.Obiectele se pare ca au fost ascunse in 1917 de o familie de nobili rusi inaintea revolutiei bolsevice.Obiectele erau invelite in ziare de la inceputul anului 1917 si erau ascunse intre doua etaje. In acea vila a locuit mama lui Petru cel Mare.Bolsevicii au nationalizat vila, transformand-o in cantina.Dupa prabusirea URSS, a fost cumparata de compania Intarsia si transformata in centru cultural.Deocamdata obiectele gasite se afla la comitetul local pentru istorie,urmand a fi expuse, pentru a le vedea toata lumea.

 • By Salba de galbeni | BSG 04 sept. 2013

  […] unele ținuturi, salba de galbeni e podoaba țărănească cea mai des întâlnită în foile de zestre . În anumite foi de zestre […]

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate