Ametistul | BSG

ametist-inelAmetistul aparține familiei cuarțurilor și este o piatră semiprețioasă. Culoarea sa variază de la purpuriu intens la mov  și albastru deschis.

În trecut, ametistul era prețuit la fel de mult ca diamantul,  fiind la fel de apreciat. Grecii au asociat ametistul cu Mercur, în timp ce egiptenii l-au consacrat zeului lunar Toth. Ametistul era, pentru evrei, gema preferată.

În Evul Mediu se purta ametist sub formă de mărgele din care se confecționau rozarii (rozariu – șirag de mărgele aranjate într-o anumită ordine și având la unul dintre capete o cruciuliță, folosit de credincioși pentru a număra rugăciunile rostite). Se foloseau mărgele din ametist deoarece are puterea de a induce starea de meditație, are puritate și liniștește spiritul.

 Alte proprietăți ale ametistului, cunoscute din vechime sunt: mărirea capacității de înțelegere și percepere, o viziune obiectivă, cunoaștere și ordine mentală.

Valoarea unui ametist depinde de uniformitatea culorii sale și de frumusețea lui. Are duritate 7 pe scara Mohs (scara durității), este transparent și sticlos și are clivaj (clivaj – proprietate a unor minerale și roci de a se desface în plăci sau în lame după suprafețe plane) imperfect.

Protejează și ajută persoanele născute sub zodia Vărsător și Pești, aducând dragoste și fericire, sporind calitățile psihice, amplificând sentimentul de multumire,  pace interioară și putere.

Ametistul are legătură cu chakra celui de-al treilea ochi, aflată în centrul frunții.

BSG
About The Author

3 Mesaje:


 • By nana 10 feb. 2014

  Ametist -cuvandul provine din grecescul amethystos,care se traduce „impotriva betiei”.Potrivit credintei din Evul Mediu, cei care beau din cupe de ametist nu se imbatau. Nuanta de baza a ametistului (violet),este data de impuritatile de mangan si cupru din compozitie.
  Ametistul este considerat ca fiind cea mai frumoasa dintre varietatile de cuarț.
  Cine poarta ametist,este ferit de vraji si de magie neagra,de asemenea echilibreaza metabolismul si sporeste farmecul personal.Poate sunt argumente in plus pentru care au fost montate ametiste in bijuterii de coroana, precum sceptrul Ecaterinei Mare, sau sceptrul coroanei imperiale britanice.In tezaurul Vaticanului este pastrat inelul cu ametist al Papei.
  Ametistul trebuie ferit de lumina puternica,deoarece isi poate pierde culoarea. Va doresc sa purtati o mica bijuterie cu ametist!

 • By Dumitrascu Aranka (Timisoara) 11 apr. 2014

  Este un inel plin de magie… ametistul fiind piatra mea norocoasa.. BSG are cele mai frumoase bijuterii.

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate