8 Martie - ziua scumpelor mame | BSG

8 Martie – ziua scumpelor mame

Sunt sigură că toţi avem sentimente de dragoste curată, nepătate de ură sau răutate pentru mamele noastre. Personal, nici nu cred că au ce căuta cuvinte urâte ca acestea într-o descriere a sentimentelor pentru ele. Mama mea este o femeie deosebită. Probabil toţi spunem asta, la fel cum toate mamele spun ca au cei mai frumoşi şi deştepţi copii, dar mama mea chiar e extraordinară; cea mai extraordinară (deşi acest adjectiv nu acceptă superlativ absolut, cred că în acest caz ar trebui sa fie permis :-p ). Este o femeie puternică, a trecut prin multe, s-a luptat şi se luptă singură de 5 ani să ne asigure mie şi surorii mele tot ce avem nevoie şi ştiu că va fi la fel de atentă şi-şi va face la fel de multe griji pentru noi mereu.

Cand m-a vazut pe mine suparată, a venit ea cu un zâmbet, calmitate şi o vorbă bună; când eram descurajată, a venit ea cu îmbărbătarea; când facusem eu belele a venit ea cu rezolvarea. De cate ori ma duc acasă nu ştie ce sa-mi mai facă, ce să-mi ofere pentru a mă simti bine la ea. Ea nu stie că simplul fapt că sunt acolo mă linişteşte şi mă ajută. Ma bucur ca mama e prietena mea cea mai bună şi pot povesti cu ea orice; chiar dacă uneori nu e de acord cu gândirea mea, mî înţelege şi acceptă că nu putem gândi la fel.

Ma întreb uneori de unde are atâta putere, unde mai gaseşte resurse să mearga mai departe, dar nu cred ca voi găasi raspunsul la întrebare decât atunci cand voi avea şi eu copii. Eu mă străduiesc să nu greşesc prea mult şi să nu o dezamăgesc, pentru că nici ea nu o face. Nu toate mamele sunt ca în poezii: blânde, mereu calme, înţelgătoare, liniştite, pentru că zilele în care trăim ne fac sa fim mai stresaţi, nervoşi uneori, însă sunt sigură că orice mamă devine ca în poezii când e vorba să fie langa copilul ei.
Aşa că mamelor, vom fi mai buni pentru voi, vă vrem sănătoase tun, frumoase, înţelepte şi cu fruntea însorită ca primăvara ce vă bate la usa.  La multi ani!
Şi noi, copiii,  hai sa le iubim, să fim mandri de ele, că şi ele sunt mândre de noi! Scoate-ţi-le azi la o plimbare şi o prăjitură, duceţi-le o floare! Vor aprecia mai mult decât credeţi!

BSG
About The Author

9 Mesaje:


 • By dani 08 mart. 2012

  La fel si pt mine, mama mea este cea mai buna fiinta de pe fata pamantului. Mama a fost cea care mi-a oblojit ranile sufletului cand am avut prima deceptie-n viata. Mama a fost si este singurul medicament pt sufletul meu. Mama a luptata si lupta in continuare pt a ne oferii sprijinul de care avem nevoie. Desii toti suntem mari ,cel mare are 33 , apoi 32, eu (nu va spun varsta :p ) si ultima 25 , inca depindem sufleteste de mama. Nu ne putem desprinde de ea. fara prezenta ei, chiar daca toti stau departe de ea( eu nu :p) incercam sa furam putin din puterea ei din dragostea ei. Mama a facut toata viata ei sacrifici, noi asa le numim, desi ea spune ca nimic din ce a facut pt noi nu se poate numii sacrificiu ci pur si simplu dragostea de mama. Pana nu am devenit la randul meu mama , nu am inteles de unde are atata putere sa treaca peste toate greutatile cu zambetul pe buze, de unde i se trage stralucirea din ochii ei in clipa in care se uita la noi, de unde are atata daruire si incredere in noi. Raspunsul? ” Draga mea, acolo unde exista dragoste nu exista sacrificiu, atunci cand simti ca, copii tai, nu pt trece peste greu, tu ca si mama ii vei lua in brate, ii vei ocrotii si ii vei ajuta sa treaca peste obtacol iar stralucirea din ochii mei se datoreaza voua. Ochii sunt oglinda sufletului meu iar ii ei se oglindeste iubirea ce voi mi-o purtati mie, deci cea ce voi vedeti este iubire, iubirea noastra” Acum ii inteleg vorbele, atunci… nu prea. Acum de fiecare data cand ma uit la copilul meu i-mi sare inima de bucurie , i-mi lacrimeaza ochii de dragoste. Tuturor din toata lumea va spun un lucru. Iubiti-va mama pt ca e cel mai sfant om pt noi, ea e cea care ne da speranta , ne invata sa visam si intodeauna ea se va arunca in bataia „gloantelor” pt a ne proteja pe noi de toate rautatile ce ne inconjoara.

 • By Madu 08 mart. 2012

  Frumos articol :* ai si facut-o p mami sa planga :)) 😡

 • By Norica 08 mart. 2012

  fara indoiala k mama este cea mai speciala fiinta din viata noasta deoarece ea este singura care ne poate da viata.indiferent de limba in care se vorbeste despre ea, acest cuvant care semnifica o fiinta atat de speciala pentru fiecare dintre noi se rosteste la fel ” MAMA” cu simple diferente de accent.acceasta persoana caruia ii datoram tot ceea ce suntem, indiferent cati copiii ar avea ii va iubii pe toti la fel de mult si se va supara de fiecare data cand unul dintre ei va fi suparat , iar bucuria o va trai pe rand cu fiecare dintre acestia.
  eu personal am o mama deosebita care merita tot ceea ce este mai bun, cu care ma inteleg foarte bine imi este si mama si prietena iar de aceea ii multumesc din suflet si o iubesc enorm

 • By Truca.I.Daniel 08 mart. 2012

  Buna ziua si un calduros La multi Ani pentru toate femeile ,va doresc multi ani inainte ,prosperitate si fericire.

 • By izabela 08 mart. 2012

  POVESTE
  In Rai un copil care urma sa se nasca vorbea cu Dumnezeu.
  -A venit vremea sa te nasti pe Pamant.
  -Ce voi face eu acolo singur?Nu cunosc pe nimeni.
  -Nu vei fi singur. te asteapta ingerul tau,el va fi langa tine mereu.
  -Dar aici mi-e bine,rad si cant toata ziua.
  -Acolo va canta el in locul tau iar tu ascultandu-l te vei simti bine.
  -Pe Pamant se vorbesc alte limbi pe care eu nu le cunosc,ce ma fac?
  -El i-ti va spune multe povesti minunate si te va invata fiecare cuvant.
  -Si totusi i-mi va fi dor de Tine.
  -Ingerul i-ti va impreuna manutele si te va invata sa te rogi,asa tot timpul ma vei simti aproape.
  Atunci dintr-o data s-a facut liniste in Rai iar de pe Pamant se auzeau multe voci.
  -Si cum sa-i spun,care este numele lui?
  -Nu conteaza numele lui,tu i-i vei spune simplu;Mama.

 • By Suzana 08 mart. 2012

  La multi ani tuturor femeilor! Sa aveti o primavara minunata!

 • By Roxi 09 mart. 2012

  Sa fii femeie nu-i usor,sa fii pe placul tuturor,ajungi apoi mama sa fi,sa cresti,sa plangi langa copii,dar este si adevarat ca este cel mai minunat,sa fi femeie si iubita,sa fi sotie si mamica,si azi mai mult decat oricand,dai vietii sens pe-acest pamant!!!
  La multi ani pentru toate mamele din lume sa fie sanatoase si in putere,dar in special pentru mama mea sa-i dea Dumnezeu sanatate multa!!!!!!

 • By boros robert 10 mart. 2012

  doresc din tot sufletul meu bucurie si multa fericire tuturor femeilor si mame lor de la bsg si mamelor din intreaga lume curespect dom. boros robert

Lasă un mesaj
Copyright SC BERTUS SRL. Toate drepturile rezervate